Désaccord parfait (2006)


Ελληνικός τίτλος: Η τέλεια... ασυμφωνία

Κομεντί της Gaumont, σε σκηνοθεσία Αντουάν ντε Κων, με τους Ζαν Ροσφόρ, Σαρλότ Ράμπλινγκ, Ιζαμπέλ Ναντύ, Ίαν Ρίτσαρντσον, Τζέημς Τιερέ. 

Ένας διάσημος γάλλος σκηνοθέτης προσκαλείται στην Αγγλία για να παραλάβει βραβείο συνολικής προσφοράς, το οποίο μαθαίνει πως θα του το παραδώσει η προ 30ετίας γυναίκα του, ηθοποιός αυτή, με την οποία έχουν χείριστες σχέσεις. 

Χαριτωμένη ταινία με δύο πολύ καλούς πρωταγωνιστές, αλλά άνευρη και αμήχανη σκηνοθεσία που δυστυχώς συμπαρασύρει και τις ερμηνείες. Κάπου σαν να κρεμάει, κάπου σαν να μην ξέρουν πόσο συγκινητική ή πόσο αστεία να την κάνουν και όλα αυτά δυστυχώς βαίνουν εις βάρος της ιστορίας που έχει το ενδιαφέρον της. Προσθέστε δε και το αλλοπρόσαλλο της γλώσσας, με τη δράση να λαμβάνει χώρα στην Αγγλία και να ακούς είτε Άγγλους ηθοποιούς να μιλούν ντουμπλαρισμένα γαλλικά με αγγλική προφορά, είτε Γάλλους να μιλάνε αγγλικά. Βαβυλωνία και όχι με την καλή έννοια. Η Σαρλότ Ράμπλινγκ σώζεται από ένστικτο και ταλέντο στις σκηνές που κάνει την "κακιά", ενώ ο Ζαν Ροσφόρ είναι στιγμές που το χάνει και γίνεται γλυκανάλατα υπερβολικός.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)