Νύχτες στο Μιραμάρε (1960) (Α/Μ)



Αισθηματική κομεντί της Ελ Τουρέ Φιλμ, σε σκηνοθεσία Ορέστη Λάσκου, με τους Σμαρούλα Γιούλη, Ντέπυ Μαρτίνη, Ρίτα Μουσούρη, Κώστα Πρέκα, Βαγγέλη Βουλγαρίδη, Κώστα Κούρτη, Βασίλη Κανάκη, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Δημήτρη Νικολαΐδη, Γιάννη Φέρμη. 

Οι αδελφές ενός Εμίρη κάνουν διακοπές ινκόγκνιτο στη Ρόδο, όπου και ερωτεύονται δυο νεαρούς που δεν γνωρίζουν την πραγματική τους ταυτότητα. Την ίδια στιγμή, δυο αδέλφια, γιοι ελληνοαμερικανού επιχειρηματία φλερτάρουν δυο άλλες κοπέλες πιστεύοντας πως είναι αυτές οι κόρες του Εμίρη. 

Άνευρο, προβλέψιμο και αφελές, έχει όμως τη γοητεία του καθώς αποκαλύπτει εικόνες της Ρόδου από μια εποχή που έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί, ενώ την ίδια στιγμή μάς δίνει τη δυνατότητα να απολαύσουμε έναν πανέμορφο Κώστα Πρέκα στην πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση, αλλά και τη Ζωζώ Σαπουντζάκη στον πρώτο της ρόλο -είχαν προηγηθεί δύο εμφανίσεις της σε άλλες ταινίες αλλά ως τραγουδίστρια.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)