Καμικάζι, αγάπη μου (1983)


Κωμωδία της Γ. Καραγιάννης & Σία, σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, με τους Στάθη Ψάλτη, Σταμάτη Γαρδέλη, Καίτη Φίνου, Ρένα Παγκράτη, Σοφία Αλιμπέρτη, Βίνα Ασίκη, Τζώννυ Θεοδωρίδη. 

Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης, ο Στάθης δεν στεριώνει σε καμία δουλειά. Έχοντας να αντιμετωπίσει τις τρέλες από τα αδέλφια του που ζητάνε διαρκώς λεφτά (η μία θέλει να παντρευτεί και ο άλλος να κάνει καριέρα με το ροκ συγκρότημά του), αναγκάζεται να καταφύγει σε λύσεις όχι απαραίτητα νόμιμες για να βγάλει χρήματα. 

Ο Στάθης Ψάλτης στις μεγάλες του δόξες και ο Γιάννης Δαλιανίδης φάντασμα του εαυτού του να προσπαθεί να αποδώσει με εξυπνάδες των '80s μια ιστορία σαν αυτές που έγραφε χρόνια πριν για τη Finos, χωρίς όμως να υπάρχει ίχνος από έμπνευση και κέφι. Ήταν πραγματικά λυπηρό πώς ο ψυχαγωγικός κινηματογράφος της δεκαετίας του '80 αντέγραφε τα χειρότερα πρότυπα των παλιότερων ταινιών, αναμασώντας χαρακτήρες και ύφος μικροπρέπειας, κακομοιριάς και ενός άκρως οπισθοδρομικού αστικού τοπίου που προωθούσε τη λαμογιά και την κομπίνα ως μέσα διάκρισης και επιτυχίας. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)