Και κλάααμα στα σχολεία!.. (1984)


Κωμωδία σε σκηνοθεσία Παύλου Φιλίππου, με τους Γιώργο Ματαράγκα, Σπύρο Ιωάννου, Παναγιώτη Σουπιάδη, Τέτα Κωνσταντά, Βίλμα Τσακίρη, Άγη Γυφτόπουλο, Ντίνο Ηλιόπουλο, Τάσο Ψωμόπουλο. 

Ο Σύνδεσμος Γονέων & Κηδεμόνων ενός ιδιωτικού Λυκείου δίνει το πράσινο φως στον διευθυντή του να χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο μέσο ώστε τα καλόπαιδά τους να στρωθούν στο διάβασμα και να περάσουν τις εξετάσεις. 

Αυτή ας πούμε πως είναι η υπόθεση της ταινίας, γιατί -κατά τα άλλα- υπόθεση δεν υπάρχει. Κάτι γυμνασιακού επιπέδου φάρσες βλέπουμε, ανέκδοτα ακούμε, κόσμος πάει κι έρχεται κι όλα αυτά φαίνεται πως φάνταζαν πολύ αστεία στα μάτια των δημιουργών της ταινίας και είπαν να τα μοιραστούν μαζί μας. Βλέπετε η ανέλπιστη επιτυχία του "Ρόδα, τσάντα και κοπάνα" κάτι χρόνια πριν (και του sequel που ακολούθησε) άνοιξε την αγορά και σε άλλες αντίστοιχες απόπειρες σχολικών φαρσοκωμωδιών με κάμποσο μπικίνι για να γίνουν και σέξυ. Στην πραγματικότητα, αν είχαν πάει σε ένα Λύκειο και είχαν αμολήσει τους μαθητές του με μια κάμερα να γυρίσουν ταινία αυτοσχεδιάζοντας, παίζει το εγχείρημα να είχε και περισσότερο ενδιαφέρον. Ο δε Ντίνος Ηλιόπουλος τι ακριβώς έκανε εκεί δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)