A family man (2016)

Ελληνικός τίτλος: Ο σύμβουλος

Δραματική ταινία της Voltage, σε σκηνοθεσία Μαρκ Γουίλλιαμς, με τους Τζέραρντ Μπάτλερ, Γουίλλεμ Νταφόε, Άλισον Μπρι, Άλφρεντ Μολίνα, Μαξ Τζένκινς. 

Ο Ντέην Τζένσεν είναι από τους μεγαλύτερους κυνηγούς κεφαλών, ικανός να "χτυπήσει" όποιο στέλεχος χρειάζεται κάποια από τις εταιρείες που συνεργάζεται με τη δική του. Αμείλικτος, ευρηματικός και χωρίς ίχνος τύψεων κάνει αυτό που πρέπει να κάνει χωρίς δεύτερη σκέψη. Όσο η χρονιά πλησιάζει στο τέλος της, έχει να ανταγωνιστεί μία συνάδελφό του, καθώς αυτός από τους δύο που θα φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα θα αναλάβει και τη Γενική Διεύθυνση της εταιρείας. Και είναι τότε που ο μικρός του γιος διαγιγνώσκεται με καρκίνο. 

Διαβάζοντας την υπόθεση έχετε και μια πρώτη ιδέα για το ύφος της ταινίας, ειδικότερα δεν αν λάβετε υπ'όψιν σας και τον πρωτότυπο τίτλος (Ο οικογενειάρχης). Ο χαρακτήρας του Τζέραρντ Μπάτλερ διχάζεται ανάμεσα στις ευθύνες του ως πατέρας και στα καθήκοντά του στην εταιρεία, τα οποία θα καθορίσουν το μέλλον του και κατά συνέπεια το ευ ζην της οικογένειάς του. Σαφέστατα μπαίνουν οι σωστές προτεραιότητες, καθώς όλα γίνονται όπως πρέπει, σε μια ταινία καλών προθέσεων αλλά πολύ επιφανειακή και διδακτική. Έχει μια ζεστασιά, έχει και τον Τζέραρντ Μπάτλερ που μολονότι διεκπεραιωτικός είναι πάντοτε συμπαθής στην οθόνη, αλλά τα πάντα πηγαίνουν με τον αυτόματο και ξέρεις από το πρώτο καρέ ποιο θα είναι το τελευταίο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)