The Devil's men (1976)


Εναλλακτικός τίτλος: Land of the Minotaur
Ελληνικός τίτλος: Η μάσκα του Διαβόλου

Ταινία τρόμου του Κώστα Καραγιάννη, με τους Ντόναλντ Πλέζανς, Πήτερ Κάσινγκ, Λούαν Πήτερς, Κώστα Καραγιώργη, Δημήτρη Μπισλάνη, Νίκο Βερλέκη, Ανέστη Βλάχο, Άννα Μαντζουράνη. 

Σε ένα ελληνικό χωριό, δίπλα στον πολύ ενδιαφέροντα αρχαιολογικό χώρο, δρα μια σέκτα που λατρεύει τον Μινώταυρο. Όταν οι απαγωγές των επισκεπτών της περιοχής εντείνονται, ο τοπικός ιερέας ζητά τη βοήθεια ενός φίλου του, ιδιωτικού ντετέκτιβ, που έρχεται από τη Νέα Υόρκη για να εξιχνιάσει το μυστήριο. 

Ε, ναι, λοιπόν, υπάρχει ελληνική ταινία τρόμου. Εντάξει, δεν είναι ακριβώς ελληνική, αφού στην παραγωγή βρίσκεται και μια αμερικανική εταιρεία, αλλά παρ' όλα αυτά έχει έλληνα σκηνοθέτη και έλληνες πρωταγωνιστές -μεταγλωττισμένους στα αγγλικά. Η πλάκα ξέρετε ποια είναι; Πως δεν είναι κακό. Τουλάχιστον, δεν διαφέρει από τα φιλμ τρόμου των '70s που έβγαζαν αμερικανικά ή ιταλικά στούντιο της εποχής. Σύμφωνοι, το σενάριο κάποια στιγμή είναι όσα πάνε και όσα έρθουν και οι ερμηνείες, με δεδομένη και τη μεταγλώττιση, είναι για να μην είναι, αλλά μην μου πείτε τώρα ότι στα θρίλερ της Ηammer ή του Λούτσιο Φούλτσι πηγαίνατε για να θαυμάσετε τις ερμηνείες των ηθοποιών. Αρχειακό διαμαντάκι που σε κάνει να σκέφτεσαι ότι κάλλιστα θα μπορούσαμε κι εμείς να είχαμε στήσει τη δική μας giallo κινηματογραφική μπίζνα, όπως οι Ιταλοί, αλλά δεν μπορούσαμε γιατί ακόμα γυρίζαμε κωμωδίες με φτωχούς μπουζουκτσήδες που ερωτεύονταν πλούσιες κόρες βιομηχάνων. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις σειρών και κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τα θρίλερ και το μυστήριο, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)