Room (2015)


Ελληνικός τίτλος: Το δωμάτιο

Δραματική ταινία των Filmnation/Film 4, σε σκηνοθεσία Λέννυ Άμπραχαμσον, με τους Μπρι Λάρσεν, Τζέηκομπ Τρέμπλεϋ, Σων Μπρίτζερς, Τζόαν Άλλεν. 

Μια κοπέλα ζει αιχμάλωτη σε ένα δωμάτιο μαζί με τον πεντάχρονο γιο της, ύστερα από την απαγωγή της 7 χρόνια νωρίτερα από έναν άγνωστο. Μάνα και γιος ζουν μια συνηθισμένη φαινομενικά καθημερινότητα, με τον μικρό Τζακ να αντιλαμβάνεται ολόκληρο τον κόσμο μέσα από αυτόν τον μικρό χώρο των 9 τ.μ., που αποκαλεί Δωμάτιο, αγνοώντας πως υπάρχει οτιδήποτε έξω από αυτόν. 

Μια ιδιότροπη και πρωτότυπη ιστορία, βασισμένη στο μυθιστόρημα της 'Εμμα Ντόνοχιου, μεταμορφώνεται σε μια πολύ καλή ταινία που χειρίζεται και "επικίνδυνα" θέματα. Αυτό που σίγουρα συναρπάζει είναι το πρωταγωνιστικό δίδυμο του φιλμ: από τη μια η μητέρα, Μπρι Λάρσον (που τιμήθηκε με Όσκαρ Α' Γυναικείου ρόλου), και από την άλλη ο πιτσιρικάς Τζέηκομπ Τρέμπλεϋ, μόλις 8 ετών στα γυρίσματα της ταινίας, στον ρόλο του γιου της που ξαφνικά πρέπει να αντιμετωπίσει το γεγονός πως υπάρχει ένας άλλος ολόκληρος κόσμος έξω από το Δωμάτιο όπου έχει γεννηθεί και μεγαλώσει (ο μικρός κέρδισε τον Ηθοποιό Β' ανδρικού στην τελετή των βραβείων SAG).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)