Filth (2013)


Ελληνικός τίτλος: Διαφθορά

Περιπέτεια σε σκηνοθεσία Γιον Σ. Μπαιρντ, με τους Τζέημς ΜακΑβόυ, Τζέημι Μπελ, Έντι Μάρσαν, Ίμοτζεν Πουτς, Τζιμ Μπρόουντμπεντ. 

Τέρμα διεφθαρμένος, εθισμένος και επιεικώς ανισόρροπος, ο Μπρους είναι ένας αδίστακτο αστυνομικός που θέλει να περνάει το δικό του. Στην προκειμένη περίπτωση, πέρα από τα δικά του ζόρια και τις υποθέσεις που αναλαμβάνει, έχει να χειριστεί και το θέμα της προαγωγής του, που θεωρεί ότι θα του επιτρέψει να κερδίσει ξανά τη γυναίκα του και το παιδί του. Έτσι, μελετά προσεκτικά τους συνυποψηφίους του στο τμήμα και σχεδιάζει πώς θα τους βγάλει από την κούρσα. 

Είναι γρήγορο φιλμ, σχεδόν φρενήρες, με ύφος που θυμίζει Ντάνυ Μπόυλ με αναβολικά. Μεγάλο του ατού ο ΜακΑβόυ που πλάθει έναν ντιπ βλαμμένο και ακραίο χαρακτήρα, τον οποίο υπηρετεί με αξιοπιστία, παίζοντας ακόμα και με τις φλέβες ου προσώπου του. Οι ακρότητες που επιχειρεί και η ευφυΐα του σε όποιο σχέδιο καταστρώσει κάνουν την ταινία πολύ ενδιαφέρουσα, με βασικούς αρωγούς της τη φωτογραφία του Μάθιου Τζένσεν και το καταιγιστικό μοντάζ του Μαρκ Έκερσλυ που συνιστούν σε αυτόν τον παραισθησιογόνο κόσμο του ήρωά μας. Μόνο που όσο προχωρά, η ταινία πέφτει θύμα του ίδιου της του εντυπωσιασμού, ναρκισσίζει και βάζει πολλά υλικά στην κατσαρόλα, με αποτέλεσμα να χάσει λίγο τις ισορροπίες.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)