The Bourne ultimatum (2007)


Ελληνικός τίτλος: Το τελεσίγραφο του Μπορν

Περιπέτεια της Universal, σε σκηνοθεσία Πωλ Γκρήνγκρας, με τους Ματ Ντέημον, Τζούλια Στάιλς, Ντέηβιντ Στράδερν, Σκοτ Γκλεν, Έντγκαρ Ραμίρεζ, Άλμπερτ Φίννεϋ, Τζόαν Άλλεν. 

Ο κύκλος κλείνει, ο Τζέησον Μπορν ανακτά όλο και περισσότερη από τη μνήμη του και πλέον επιστρέφει στην έδρα του για να ανακαλύψει πλήρως το παρελθόν του και να σταματήσει αυτούς που τον δημιούργησαν. Θα ήταν -τότε- η τελευταία ταινία της σειράς (άσχετα που η Universal άλλαξε γνώμη), οπότε τα πάντα μπαίνουν στη θέση τους. 

Χορταστική περιπέτεια υψηλών προδιαγραφών, μόνο που τρέχει ασταμάτητα, με τη δράση ναι μεν καταιγιστική και απολαυστική, αλλά εκκωφαντικά πνιγηρή την ίδια στιγμή και αδιάκοπη. Ως αποτέλεσμα, η ταινία δεν προλαβαίνει να πάρει ανάσα και μαζί της ούτε εμείς. Όσο περισσότερα μαθαίνουμε για το παρελθόν του εκτελεστή της CIA και για το πρόγραμμα που τον δημιούργησε, τόσο μειώνεται το ενδιαφέρον της ίντριγκας που στήριζε εξαιρετικά τις προηγούμενες δύο ταινίες, οπότε αντικαθίσταται από άψογα φιλμαρισμένες σεκάνς δράσης, χωρίς όμως και το απαραίτητο δραματικό ενδιαφέρον. Εννοείται πως η ταινία είναι μια χαρά ψυχαγωγία στο σύνολό της και μια από τις καλύτερες γενικώς του είδους της, είναι μόνο που οι δύο πρώτες μάς είχαν κακομάθει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)