Συμμορία εραστών (1972)



Κωμωδία της Κλέαρχος Κονιτσιώτης, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Σερντάρη, με τους Ντίνο Ηλιόπουλο, Βάσο Ανδριανό, Μάρω Κοντού, Γωγώ Αντζολετάκη, Νίκο Ρίζο, Καίτη Πάνου, Θάνο Μαρτίνο, Έλσα Ρίζου. 

Ένας διάσημος πλαίυ μπόυ, γνωστός στον κόσμο όλο για τους γάμους του με πλούσιες γυναίκες και τις σχέσεις του στο διεθνές τζετ σετ, επιστρέφει στην Ελλάδα, μπατίρης πια και ολίγον μπαγιάτικος, αφού τα χρόνια έχουν περάσει. Ως επόμενο βήμα στην καριέρα του αποφασίζει να ανοίξει σχολή για πλαίυ μπόυ, οπότε μαζεύει κάτι καμάρια από το Κολωνάκι και το Σύνταγμα, τους οποίους ξαμολάει υπό την επίβλεψή του -κατόπιν της βασικής εκπαίδευσης- σε κοσμικό ξενοδοχείο του Ναυπλίου. Εκεί, όμως, οι εκπλήξεις δίνουν και παίρνουν. 

Χαριτωμένη ιδέα, αλλά μέτρια η εκτέλεσή της. Το κοσμικό ξενοδοχείο του Ναυπλίου βρίσκεται στη Σαρωνίδα Αττικής, η ταινία -εν έτει 1972- είναι ασπρόμαυρη, ενώ η αρχική χαριτωμενιά του σεναρίου δίνει τη θέση της σε πλακίτσες και χιλιοειπωμένα αστειάκια.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)