Αυτή η γη είναι δική μας (1967) (Α/Μ)


Δραματική ταινία της ΑΡΚ Φιλμ, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Γρηγορίου, με τους Πέτρο Φυσσούν, Ελένη Ανουσάκη, Θανάση Μυλωνά, Μάκη Ρευματά, Λαυρέντη Διανέλλο, Βάσο Ανδρονίδη. 

Σε ένα χωριό ετοιμάζονται να γίνουν οι γάμοι της κόρης ενός μεγαλοκτηματία με τον αρραβωνιαστικό της, διακεκριμένο γεωπόνο από την Αθήνα. Την ίδια στιγμή, ο επιστάτης των κτημάτων, ερωτευμένος με την κόρη του αφεντικού του, θέλει να φύγει από το χωριό, προφανώς επειδή δεν αντέχει να δει την αγαπημένη του να παντρεύεται άλλον. Μόνο που όπως φαίνεται, το παρελθόν του φαινομενικά καθώς πρέπει αρραβωνιαστικού δεν είναι τόσο λαμπρό όσο φαίνεται. 

Φροντισμένο αισθηματικό δράμα, αν και ολίγον απλοϊκό στην επίλυσή του. Ο Πέτρος Φυσσούν συνήθιζε τον ρόλο του άδικα κατηγορούμενου για έγκλημα καλού νέου που στο τέλος, όμως, δικαιώνεται, όπως στη γυρισμένη δύο χρόνια αργότερα ταινία "Η οργή του αδικημένου". Οι τίτλοι, είναι γεγονός, δεν βοηθούν σήμερα τις ταινίες αυτές που είναι καλύτερες απ' όσο ακούγονται, αλλά τότε προκαλούσαν εντύπωση και έφερναν κόσμο στις αίθουσες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)