Οι γαμπροί της Ευτυχίας (1962) (Α/Μ)



Κωμωδία των εταιρειών Κλέαρχος Κονιτσιώτης/Δαμασκηνός-Μιχαηλίδης, σε σκηνοθεσία Σωκράτη Καψάσκη, με τους Γεωργία Βασιλειάδου, Βασίλη Αυλωνίτη, Νίκο Ρίζο, Πόπη Λάζου, Έλσα Ρίζου, Γιώργο Τσιτσόπουλο, Κατερίνα Γιουλάκη. 

Ο Βαγγέλης είναι ένα γεροντοπαλίκαρο που προσπαθεί απεγνωσμένα να παντρέψει την αδελφή του την Ευτυχία, ώστε να μπορέσει να τακτοποιήσει κι αυτός τη ζωή του με την αρραβωνιαστικιά του. Η Ευτυχία, όμως, δεν είναι ούτε η πιο εύκολη ούτε η πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου, οπότε πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση. 

Εμβληματική θεατρική κωμωδία του Νίκου Τσιφόρου και του Πολύβιου Βασιλειάδη που μεταφέρεται με τεράστια επιτυχία στο σινεμά, έχοντας για βασικό της ατού το εξαιρετικό καστ και τις καυστικές ατάκες. Γρήγορο, έξυπνο, γυρισμένο με κέφι και με πλούσια εξωτερικά γυρίσματα στην Ύδρα, το έργο είναι υπόδειγμα σύγχρονης (για την εποχή) ηθογραφίας, χωρίς φτηνά τερτίπια για εύκολο γέλιο. Ρόλοι που πανεύκολα θα έβγαιναν καρικατούρες (όπως συνέβη στο σύγχρονο ρημέικ του 2015) εδώ αποκτούν υπόσταση, ακριβώς χάρη στην ικανότητα των τριών βασικών πρωταγωνιστών να εκμεταλλευτούν άψογα το υλικό τους και να του προσδώσουν την απαραίτητη σοβαρότητα, η οποία προκαλεί και το αβίαστο γέλιο. Άσχετη λεπτομέρεια, στην Ύδρα του 1962 ταξίδευαν ταχύπλοα υδροπτέρυγα, τύπου "ιπτάμενο δελφίνι". 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)