Γυναίκες στα όπλα (1979)



Κωμωδία σε σκηνοθεσία Παύλου Φιλίππου, με τους Θάλεια Παπάζογλου, Ελένη Ερήμου, Κώστα Χατζηχρήστο, Αντώνη Αντωνίου, Βασίλη Βουγιουκλάκη, Κατερίνα Γιουλάκη, Άννα Μαντζουράνη, Ρένα Παγκράτη, Άννα Παϊτατζή. 

Με την ημέρα του εορτασμού του εθίμου της Γυναικοκρατίας να πλησιάζει σε ένα χωριό, οι άντρες ξεσηκώνονται και φυλακίζουν τις γυναίκες της οργανωτικής επιτροπής. Μοναδική ελπίδα τους για βοήθεια είναι το στρατόπεδο με τις φανταρίνες, λίγο έξω από το χωριό. 

Η είσοδος της Ελλάδας στην ΕΟΚ και ο νεωτερισμός που επέτρεπε στις γυναίκες να κατατάσσονται στον στρατό είναι το κοινωνικό πλαίσιο για αυτήν την ταινία που προσπαθεί να σχολιάσει την εποχή της, αλλά χωρίς να κάνει τίποτα περισσότερο από το να καταφεύγει από τη μία χοντράδα στην άλλη και μάλιστα με πολύ θολά τα όρια του σεξισμού και μιας "δικαιολογημένης" στρατιωτικής επέμβασης.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)