Walt Disney Treasures: The chronological Donald Vol. II (1942-1946)


H Disney ανοίγει τα ντουλάπια της και ο ιστορικός και κριτικός κινηματογράφου Λέοναρντ Μάλτιν επιμελείται και προλογίζει όλα (μα όλα!) τα κινηματογραφικά φιλμ μικρού μήκους με πρωταγωνιστή τον Ντόναλντ, της περιόδου 1942-1946. 

Από την πρώτη του εμφάνιση στο μικρού μήκους της σειράς των Silly Symphonies "The wise little hen" το 1934, o Ντόναλντ Ντακ έδειξε πως ήταν φτιαγμένος από στόφα σταρ. Το στούντιο επένδυσε σε αυτή τη νευρική πάπια και εκμεταλλεύτηκε τον υστερικό χαρακτήρα του για πιο φευγάτα καρτούν, σε αντίθεση με αυτά του Μίκυ Μάους, τον οποίο το κοινό επέμενε να τον θέλει πάντα καθώς πρέπει. Ο Ντόναλντ έτυχε τρομερής ανταπόκρισης και επιτυχίας και σύντομα τα φιλμάκια με τον ίδιο πρωταγωνιστή αποτελούσαν γεγονός των απογευματινών προβολών στους κινηματογράφους. Το ασυμβίβαστο του χαρακτήρα του, αλλά και η καλή του η καρδιά (ενίοτε) τον ανέδειξαν σε μέγα σταρ και τα χρόνια που ακολούθησαν, ενώ κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ντύθηκε και στα χακί για να εμψυχώσει με τα κατορθώματά του τους θεατές. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)