2 τρελλοί κι'ο ατσίδας (1970) (Α/Μ)


Κομεντί σε σκηνοθεσία Στέλιου Τατασόπουλου, με τους Μιχάλη Βιολάρη, Σόφη Ζαννίνου, Αλέκο Τζαννετάκο, Νίκο Τσούκα, Μίμη Φωτόπουλο, Μαίρη Μεταξά, Ζαννίνο. 

Δυο φίλοι μπατίρηδες μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο σε μια αυλή και ψάχνουν να βρουν δουλειά για να στεριώσουν, αφού τίποτα δεν τους κάθεται και τα νοίκια μαζεύονται. Ευτυχώς, στο διπλανό δωμάτιο μένει ένα καλό παλληκάρι, φοιτητής την ημέρα, τραγουδιστής το βράδυ, που τους βοηθά όσο μπορεί. 

Τη λες και δύο ταινίες σε μία, αφού ουσιαστικά ελάχιστη σχέση έχει η ιστορία των δύο χαζούληδων φίλων που πέφτουν από τη μία γκάφα στην άλλη με αυτήν του σοβαρού νέου που βγάζει τα έξοδά του τραγουδώντας σε νυχτερινό κέντρο και που ερωτεύεται την ανιψιά ενός αυστηρού και πλούσιου επιχειρηματία που και αυτή θέλει να γίνει τραγουδίστρια. Έλα, όμως, που ο Μιχάλης Βιολάρης ήταν στις μεγάλες του δόξες τότε και έπρεπε να στήσουν ολόκληρη ταινία επάνω του για να δικαιολογήσουν τα τραγούδια που ακούγονται διαρκώς. Μόνο που ακόμα και για τα δεδομένα της εποχής και της ταινίας, ο συμπαθής τραγουδιστής ερμηνευτικά δεν το είχε, οπότε πλάσαμε ένα σλάπστικ αστείο περιβάλλον γύρω του για να τραβήξει το φιλμ. Ο δε τίτλος, ό,τι του φανεί του τρελλοστεφανή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)