Κρουαζιέρα στη Ρόδο (1960) (Α/Μ)

 


Κομεντί της Μερ Φιλμ, σε σκηνοθεσία Γιάννη "Νταλ" Δαλιανίδη, με τους Λάμπρο Κωνσταντάρα, Κώστα Κακκαβά, Ντίνα Τριάντη, Βούλα Χαριλάου, Σταύρο Ξενίδη, Δώρα Κωστίδου, Βαγγέλη Πλοιό, Μιράντα Μυράτ, Κούλη Στολίγκα. 

Ένας φαλιρισμένος επιχειρηματίας πηγαίνει διακοπές στη Ρόδο, προσποιούμενος τον εφοπλιστή, με σκοπό να βρει μια πλούσια νύφη και να ανακάμψει οικονομικά. Εκεί συναντά την κόρη μιας βιομηχάνου, και απλώνει τα δίχτυα του, χωρίς να ξέρει πως και η δική της επιχείρηση έχει πτωχεύσει. Η μητέρα της την πιέζει να δεχθεί το φλερτ του, όμως εκείνη είναι ερωτευμένη με έναν νεαρό που γνώρισε τυχαία -και ολόγυμνο- στην παραλία.

Ναι, η ταινία έχει σκηνή γυμνισμού, και μολονότι δεν δείχνει απολύτως τίποτα, φαντάζομαι πως θα ήταν ιδιαίτερα προκλητικό εκείνη την εποχή ο Κώστας Κακκαβάς να κάνει γυμνός μπάνιο και ηλιοθεραπεία μαζί με τον φίλο του, Βαγγέλη Πλοιό, και μάλιστα να τους παίρνουν μάτι δύο ευγενείς κορασίδες. Κατά τα άλλα, η ταινία δεν έχει και τίποτα συγκλονιστικό να προσφέρει, καθώς το σενάριο του Γιάννη Δαλιανίδη δεν είναι από τα καλύτερά του και αναλίσκεται στα τετριμμένα. Ωραία τα εξωτερικά πλάνα στη Ρόδο, χαριτωμένες οι καταστάσεις, αλλά μέχρι εκεί. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)