Κρίμα το μπόι σου (1970)


Κομεντί της Καραγιάννης-Καρατζόπουλος, σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη, με τους Λάμπρο Κωνσταντάρα, Μάρω Κοντού, Ανδρέα Μπάρκουλη, Γιώργο Μοσχίδη, Δήμο Σταρένιο, Θόδωρο Κατσαδράμη, Μπάμπη Ανθόπουλο. 

Ο Μάριος Δεληπέτρου αποφυλακίζεται ύστερα από 7 χρόνια, για κατάχρηση χρημάτων από την εταιρεία του. Στην πραγματικότητα τα χρήματα τα είχε υπεξαιρέσει για να βοηθήσει έναν φίλο του, ο οποίος όμως εξαφανίστηκε στο Κονγκό με την κοπέλα του και δεν του τα επέστρεψε ποτέ. Έξω από τη φυλακή, όμως, τον περιμένει ένας σωφέρ μιας λιμουζίνας, ο οποίος του λέει πως έχει εντολές να τον οδηγήσει στην κατοικία του, μια πολυτελή βίλα. Ο Δεληπέτρου δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει, μέχρι που μια γυναίκα που εμφανίζεται ως χήρα του φίλου του, τον ενημερώνει πως εκτελεί τις εντολές του νεκρού συζύγου της που είχε τύψεις για όσα του προκάλεσε.

Μια χαριτωμένη ιστορία σε μια επίπεδη, όμως, ταινία που τη σώζουν κυρίως οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών της. Έγχρωμη και με αρκετά γυρίσματα στην Ύδρα, βασίζεται πρωτίστως στον Λάμπρο Κωνσταντάρα που ερμηνεύει και πάλι έναν αριστοκρατικό ρόλο που του πηγαίνει γάντι, χωρίς όμως να έχει το μπρίο και το αστραφτερό κέφι άλλων ταινιών. Πανέμορφη η Μάρω Κοντού, τη βλέπεις και αναρωτιέσαι τι καριέρα ντίβας θα μπορούσε να είχε κάνει σε μια άλλη χώρα. Ως προς τον -άσχετο με την υπόθεση- τίτλο υποψιάζομαι πως επελέγη για να προμοτάρει και τη μεγάλη επιτυχία της Μαρινέλας που ακούγεται στην ταινία. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

  1. Πολυ ομορφη ταινια. Ιουνης 1970. Ο Μαριος ηταν πονοψυχος μεν, κοροιδο δε. Δεν εμπιστευεσαι ποτε με αυτο τον τροπο ουτε τον αδελφο σου και τους γονεις σου ,οχι εναν απλο φιλο και μαλιστα λαμογιο τυπου Ροδανα. Η Δαναη γατα και Ο Αδαμοπουλος το εξυπνο πουλι που πιαστηκε απο την μυτη. Δροσερη ταινιουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπέροχη ταινία μόνο που σε αυτήν δεν είναι ζευγάρι η Μάρω Κοντού με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα όπως άλλοτε ταιριάζουν αλλά είναι υπέροχη γιατί και οι δύο έχουν χημεία και ως φίλη τη πιο σημαντικό από αυτό

      Κρίμα στο μπόι σου 1970 η ωραιότερη ταινία

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)