Λάθος στον έρωτα (1961) (Α/Μ)




Κομεντί της εταιρείας Αφοι Κυριακόπουλοι, σε σκηνοθεσία Χρήστου Κυριακόπουλου, με τους Χριστίνα Σύλβα, Γιώργο Πάντζα, Λάμπρο Κωνσταντάρα, Γιώργο Γαβριηλίδη, Γιάννη Μαλούχο, Νίκο Φέρμα, Γιώργο Ολύμπιο, Θανάση Βέγγο. 

Μια νεαρή δακτυλογράφος γνωρίζεται με έναν νεαρό που εργάζεται σε γκαράζ. Καθώς εντυπωσιάζονται ο ένας από τον άλλον, κάτω από τις συγκυρίες της γνωριμίας τους, αποκρύπτουν την πραγματική τους ταυτότητα και συστήνονται εκείνος ως μεγαλοεπιχειρηματίας, δίνοντας το όνομα του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου που οδηγούσε εκείνη τη στιγμή για να του το παραδώσει, και εκείνη ως κόρη του εργοστασιάρχη αφεντικού της.

Τυπική αισθηματική ταινία παρεξηγήσεων, με ιστορία που ξαναείδαμε άπειρες φορές στο ελληνικό σινεμά. Η συγκεκριμένη παραγωγή είναι επιεικώς προσεγμένη, παρακολουθείται ευχάριστα, και έχει γενικά χαριτωμένες στιγμές. Αξίζει να αναφέρουμε πως το σενάριο υπογράφει ο αστυνομικός συγγραφέας Γιάννης Μαρής, ο οποίος στον κινηματογράφο ασχολήθηκε αρκετές φορές και με την κωμωδία, ξεφεύγοντας από το ύφος των βιβλίων μυστηρίου με τα οποία έγινε διάσημος. Να θυμίσω με την ευκαιρία και πόσο καλή ήταν η Χριστίνα Σύλβα στην κωμωδία, με αυτόν τον έμφυτο χιουμοριστικό ρυθμό και το ναζιάρικο μπρίο της, παρ' ό,τι τείνουμε να τη θυμόμαστε για τους πιο κλαψιάρικους ρόλους της στο σινεμά.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)