Spider-Man: The Dragon's Challenge (1979)


Ελληνικός τίτλος: Ο Άνθρωπος-Αράχνη Νο3 -Η πρόκληση του Δράκου

Κόμικ περιπέτεια φαντασίας της Columbia, σε σκηνοθεσία Ντον ΜακΝτούγκαλ, με τους Νίκολας Χάμμοντ, Ρόμπερτ Φ. Σάιμον, Τσιπ Φηλντς, Ρόζαλιντ Τσάο, Τζων Μίλφορντ, Μπένσον Φονγκ, Έλεν Μπράυ. 

Ένας κινέζος υπουργός ταξιδεύει μαζί με την κόρη του στη Νέα Υόρκη, για να ζητήσει τη βοήθεια του παλιού του συμφοιτητή Τζέι Τζόνα Τζεημσον, εκδότη της Ημέρησιας Σάλπιγγας. Θύμα μιας πλεκτάνης στη χώρα του που τον απειλεί με ατίμωση και φυλάκιση για προδοσία κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο ηλικιωμένος άντρας πρέπει να εντοπίσει τρεις αμερικανούς πεζοναύτες που γνωρίζουν την αλήθεια για να καταθέσουν προς υπεράσπισή του. Στην άλλη πλευρά του Ειρηνικού, στο Χονγκ Κονγκ, ένας επιχειρηματίας είναι αυτός που κινεί τα νήματα της συνωμοσίας καθώς μόνο αν εξαφανίσει τον υπουργό θα πάρει ένα κατασκευαστικό συμβόλαιο ύψους $1 δισ. 

Με την τηλεοπτική σειρά The Amazing Spider-Man να ολοκληρώνει τον δεύτερο και τελευταίο κύκλο της στην αμερικανική τηλεόραση, οι δημιουργοί της καταφεύγουν στο επιτυχημένο "κόλπο" που είχαν χρησιμοποιήσει άλλες δύο φορές: μοντάρουν δύο συνεχόμενα επεισόδια σε μορφή 90λεπτης ταινίας και εξασφαλίζουν την κυκλοφορία της σε κινηματογράφους εκτός ΗΠΑ. Με την Πρόκληση του Δράκου ολοκληρώνεται τρόπον τινά η πρώτη "κινηματογραφική" τριλογία του Ανθρώπου Αράχνη, όχι όμως και με τον καλύτερο τρόπο. Σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες απόπειρες, το συγκεκριμένο φιλμ είναι ένα φλύαρο πήγαινε-έλα, από το οποίο λείπει εντελώς η περιπέτεια και κατ' ουσίαν ο ίδιος ο Σπάιντερ Μαν. Αφήστε δε που ακόμα κι όταν εμφανίζεται, είναι τόσο λίγη η δράση και τόσο "λίγος" ο υπερήρωας που τελικά δεν συμβάλλει στο παραμικρό προς όφελος της ταινίας. Με τον Σούπερμαν να βγάζει ήδη τη δεύτερη υπερπαραγωγή του στο σινεμά και τα μέτρα και τα σταθμά να αλλάζουν άρδην ως προς τους κόμικ ήρωες στη μεγάλη οθόνη, η τρίτη ταινία του Σπάιντερ Μαν είναι τόσο αδύναμη και αδιάφορη, που κατά κάποιον τρόπο στοιχίζει τη Marvel την απουσία της από τα κινηματογραφικά δρώμενα, τουλάχιστον για 7 χρόνια. Ο δε Σπάιντερ Μαν έπρεπε να περιμένει ακόμα 23 χρόνια για να αποκτήσει την παρουσία του στο σινεμά, με την Columbia να διατηρεί τα δικαιώματα.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα από σειρές και ταινίες που βασίζονται σε κόμικς θα βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)