Dr. Strange (1978)


Κόμικ περιπέτεια φαντασίας, γυρισμένη για την τηλεόραση από τη Universal, σε σκηνοθεσία Φίλιπ ΝτεΓκερ, με τους Πήτερ Χούτεν, Κλάυντ Κουζάτσου, Τζέσικα Γουώλτερ, Ανν-Μαρί Μάρτιν, Φίλιπ Στέρλινγκ, Τζων Μιλς. 

Με την κάτοχο των σκοτεινών μυστικιστικών τεχνών Μόργκαν ΛεΦαι να απειλεί την πραγματικότητα του κόσμου μας, ένας ψυχίατρος, ο Στήβεν Στρέηντζ, επιλέγεται από τις δυνάμεις του Καλού ώστε να φορέσει αυτός τον μανδύα του υπέρτατου μάγου και να προφυλάξει την τάξη σε όλες τις γνωστές διαστάσεις. 

Είναι η εποχή που ήδη δύο ήρωες της Marvel κάνουν καριέρα στην τηλεόραση, μέσα από τα σήριαλ στα οποία πρωταγωνιστούν: ο Χαλκ και ο Σπάιντερ Μαν, αμφότεροι στο δίκτυο CBS. Έτσι, λοιπόν, η πρόταση της Universal (παραγωγού του Χαλκ) για μια ακόμη σειρά βασισμένη σε ήρωα από κόμικ δεν άφησε αδιάφορα τα στελέχη του δικτύου που ενέκριναν την παραγωγή μιας τηλεταινίας που θα λειτουργούσε και ως πιλότος της επερχόμενης σειράς. Η ταινία μεταδόθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 1978, αλλά δεν άφησε και τις καλύτερες εντυπώσεις. Και πώς θα μπορούσε, άλλωστε, με ένα σενάριο που κρέμαγε μέχρι το τελευταίο ημίωρο, χαμένο μέσα στην ακατάπαυστη φλυαρία και με μηδενική σχεδόν δράση. Ακόμα κι όταν το φιλμ αρχίζει να παίρνει τα πάνω του, φάνταζαν όλα τόσο "λίγα" και ανέμπνευστα, με τα εφφέ να δείχνουν φτωχά και φτηνά ακόμα και για τα δεδομένα της εποχής. Οι ξύλινες ερμηνείες του καστ και η ανύπαρκτη χημεία μεταξύ των ηθοποιών δεν βοήθησαν ούτε αυτές από την πλευρά τους το εγχείρημα, με αποτέλεσμα το CBS να μην παραγγείλει ποτέ τη σειρά. Το μοναδικό ενδιαφέρον του φιλμ είναι αμιγώς ιστορικό και αρχειακό, ενώ καταδεικνύει τη σαφή επιθυμία της Marvel, από εκείνα κιόλας τα χρόνια, για τη δημιουργία ενός live action σύμπαντος, έστω και στην τηλεόραση. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα από σειρές και ταινίες που βασίζονται σε κόμικς θα βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)