Il sepolcro dei re (1960)


Διεθνής τίτλος: Cleopatra's daughter
Ελληνικός τίτλος: Η κοιλάδα των βασιλέων

Ψευδοϊστορικό δράμα της Euro International, σε σκηνοθεσία Φερνάντο Τσέρκιο, με τους Ντέμπρα Πάτζετ, Εττόρε Μάνι, Έρνο Κρίζα, Κοράντο Πάνι. Υβέτ Λεμπόν. 

Μετά τον εμφύλιο που ακολούθησε τον θάνατο του Καίσαρα, η Κλεοπάτρα έφυγε για να συναντήσει τον Μάρκο Αντώνιο, οπότε εμπιστεύθηκε την κόρη της, τη Σίλα, στους ηγέτες της Ασσυρίας για να τη μεγαλώσουν σαν δικό τους παιδί.. Όμως ο Μάρκος Αντώνιος ηττάται και η Κλεοπάτρα πεθαίνει, οπότε την Αίγυπτο κυβερνά ο Φαραώ Νεμοράτ, μαζί με τη δεσποτική μητέρα του, η οποία επιθυμεί την ένωση των δύο βασιλείων παντρεύοντας τον γιο της με την κόρη της Κλεοπάτρας.

Να, λοιπόν, πόσα μαθαίνουμε από αυτήν την ταινία, τα οποία δεν μας δίδαξε κανένα βιβλίο ιστορίας. Η Κλεοπάτρα είχε κόρη που μάλιστα διετέλεσε μήλο της έριδος για τους άντρες του βασιλείου, με αποτέλεσμα ίντριγκες, δολοφονίες, μίση και πάθη στα ανάκτορα, με τους πρωταγωνιστές να μιλούν ο καθένας στη γλώσσα τους και έπειτα όλοι μαζί να ντουμπλάρονται στη γλώσσα της χώρας όπου προβαλλόταν η ταινία, γεγονός καθόλου ασυνήθιστο για τις ευρωπαϊκές συμπαραγωγές επί σειρά ετών (στην προκειμένη περίπτωση, Ιταλίας-Γαλλίας). Δεν είναι για γέλια όπως κάποια άλλα αντίστοιχα φιλμ, αλλά δεν έχει και κάτι το εντυπωσιακό, αφού πρωτίστως είναι αισθηματικό δράμα με περιτύλιγμα ιστορικής περιπέτειας. Έγχρωμον και Ultrascope εντυπωσίαζε το λαϊκό ως επί τω πλείστον κοινό της εποχής, που κατανάλωνε τα peplum σαν τον πασατέμπο μέσα στις αίθουσες. Πολύ όμορφη η Ντέμπρα Πάτζετ, γοητευτικοί και οι δύο άντρες πρωταγωνιστές.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)