Ο καλός μας άγγελος (1961) (Α/Μ)


Κομεντί της Κόρονετ Φιλμ, σε σκηνοθεσία Στέλιου Ζωγραφάκη, με τους Ορέστη Μακρή, Μίμη Φωτόπουλο, Ρίκα Διαλυνά, Μπέττυ Μοσχονά, Γιάννη Γκιωνάκη, Περικλή Χριστοφορίδη. Νίτσα Τσαγανέα. 

Ένας απένταρος αλλά καταφερτζής τύπος που το έχει με το μπλα-μπλα, κατορθώνει να προσληφθεί σε μια επιχείρηση που ανήκει σε έναν κάπως γρουσούζη και απόλυτο στις απόψεις του ιδιοκτήτη. Με το λέγειν του και και την εξυπνάδα του, όχι μόνο θα τα καταφέρει εκεί που ο ιδιοκτήτης φαίνεται να έχει χάσει την μπάλα, αλλά θα κερδίσει και την καρδιά της άμυαλης κόρης του. 

Άλλο ένα θεατρικό έργο ακολουθεί τον δρόμο του για τον κινηματογράφο, με τον Νίκο Τσιφόρο να διασκευάζει το κείμενό του για το σινεμά, σε συνεργασία με τον Πολύβιο Βασιλειάδη. Καλή η επιλογή των πρωταγωνιστών, οι οποίοι ακολουθούν τη μανιέρα τους μεν (Μακρής, Φωτόπουλος), αλλά καταφέρνουν να δώσουν τον κωμικό τόνο, τουλάχιστον στο πρώτο μισό του έργου. Όταν, όμως, αρχίζουν τα αισθηματικά, οι καταστάσεις γίνονται απλώς υπερβολικές ενώ εξαφανίζονται και τα τελευταία ίχνη αληθοφάνειας. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)