Μην αδικήσης ορφανή (1966) (Α/Μ)

φωτογραφία από το Ελληνικό Λογοτεχνικό & Ιστορικό Αρχείο  (www.elia.org.gr)

Δραματική ταινία της Περγαντής Φιλμ, σε σκηνοθεσία Ρένας Γαλάνη, με τους Χρήστο Πάρλα, Νατάσα Αποστόλου, Μιράντα Μυράτ, Έφη Οικονόμου, Κλεό Σκουλούδη, Γιώργο Βελέντζα, Νίκο Φέρμα, Νάσο Κεδράκα. 

Δυο κοπέλες που μεγαλώνουν νομίζοντας πως είναι αδελφές, αγνοούν πως στην πραγματικότητα η μία είναι υιοθετημένη, κάτι που ο πατέρας τους, μέχρι και τον θάνατό του επιθυμούσε να μην μαθευτεί ποτέ. Η συμπάθεια, όμως, που τρέφει η μητέρα τους στην πραγματική της κόρη προκαλεί εντάσεις και την αποκάλυψη μιας ακόμα μεγαλύτερης αλήθειας, με τραγικές συνέπειες.

Αναγνωρίζεις στην ταινία τις καλές της προθέσεις, καθώς και την σχετικά πρωτότυπη ιστορία της, η οποία στα χέρια ενός άλλου παραγωγού θα μπορούσε να είχε αναδειχθεί σε μεγάλο οικογενειακό δράμα. Εδώ, όμως, το σενάριο (που υπογράφει η ίδια η σκηνοθέτις, η Ρένα Γαλάνη, η οποία έκανε καριέρα και ως ηθοποιός με τεράστια φιλμογραφία που φτάνει μέχρι και τα μέσα των '80s) δείχνει αποφασισμένη να πνίξει την ταινία στις μελό συμβάσεις της εποχής, ενώ οι όποιες απόπειρες να κάνει κάποιες σκηνές να ξεχωρίσουν βυθίζονται στην φτώχεια της παραγωγής. Έτσι, πέφτουμε από σύμπτωση σε σύμπτωση, ορισμένες καλές σκηνές πάνε στράφι, ενώ το τραγικό φινάλε είναι τόσο κακογυρισμένο που αυτοκαταστρέφεται.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)