Le talent de mes amis (2015)


Κομεντί του Studiocanal, σε σκηνοθεσία Άλεξ Λουτζ, με τον ίδιο και τους Μπρούνο Σάντσεζ, Τομ Ντιγκλέρ, Ωντρέ Λαμύ, Ανν Μαριβέν, Συλβί Τεστύ, Ζαν Μορώ. 

Ο Αλεξάντρ και ο Τζεφ είναι δυο κολλητοί φίλοι από τα χρόνια του Λυκείου, που δουλεύουν μάλιστα στην ίδια επιχείρηση. Όταν ο προϊστάμενός τους αυτοκτονεί, η διοίκηση φέρνει στην εταιρεία έναν διάσημο life coach, τον Τεμπώ Ρέντινγκερ, για να διαχειριστεί τον πόνο των εργαζομένων. Μόνο που ο Τεμπώ είναι παιδικός φίλος του Αλεξάντρ, ο οποίος εκπροσωπεί όλα όσα δεν κατάφερε ο ίδιος: πλούσιος, επιτυχημένος, με μια κουκλάρα στο πλευρό του, κούκλος και ο ίδιος και με τεράστια αυτοπεποίθηση, ο Τεμπώ γίνεται πρότυπο για τον Αλεξάντρ, ο οποίος παρατάει τη δουλειά του για να ξεκινήσει από την αρχή και να υλοποιήσει το όνειρό του να γίνει μουσικός. Αυτό που δεν ξέρει, όμως, είναι πως η ειδυλλιακή ζωή του Τεμπώ δεν είναι τόσο ονειρεμένη στην πραγματικότητα.

Πρώτη κινηματογραφική απόπειρα του θεατρικού συγγραφέα και κωμικού Άλεξ Λουτζ, διάσημου στη Γαλλία και ιδιαίτερα επιτυχημένου για τα one man show που παρουσιάζει. Πίσω από την κινηματογραφική κάμερα, όμως, φαίνεται να χάνει τον ρυθμό του, καθώς το φιλμ, παρά το σχετικά ενδιαφέρον θέμα του για την κρίση ταυτότητας ενός τριαντάρη, δεν ξεχωρίζει για το τέμπο του. Η ίδια η ιστορία δεν κάνει τη διαφορά, καθώς έχεις την αίσθηση πως τα περισσότερα τα έχεις ξαναδεί. Είναι, ομολογουμένως κάποιες σκηνές που τις χαρακτηρίζει μια ευρηματικότητα και ένα πηγαίο χιούμορ, αλλά στο σύνολό του το εγχείρημα δείχνει να κρεμάει. Αναγνωρίζεις, πάντως, τις ερμηνευτικές προσπάθειες του καστ, που με κάποιους αυτοσχεδιασμούς αποπειράται να δώσει περισσότερη ζωή και αληθοφάνεια στην ιστορία. Η ταινία αποτελεί την τελευταία κινηματογραφική εμφάνιση της Ζαν Μορώ, στον ρόλο της γιαγιάς του Τεμπώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)