Πάρε το δάκρυ μου (1961) (Α/Μ)


Εναλλακτικός τίτλος: Το νησί των πειρασμών

Δραματική ταινία της Άρμα Φιλμς, σε σκηνοθεσία Ηλία Παρασκευά, με τους Άντζελα Ζήλεια, Γιώργο Καμπανέλλη, Φραγκίσκο Μανέλλη, Νίτσα Μαρούδα, Στέλιο Βόκοβιτς, Γιώργο Βελέντζα, Παμφίλη Σαντοριναίου. 

Μετά την απαγωγή της από έναν πλούσιο καπετάνιο που ήθελε να την κάνει ερωμένη του, η Λενιώ ζει ευτυχισμένη στο πλευρό του αρραβωνιαστικού της, του Κωνσταντή. Όμως, η άφιξη στο παραθαλάσσιο χωριό τους μιας εντυπωσιακής χορεύτριας από την Αθήνα για διακοπές, κάνει τα κουτσομπολιά να θεριέψουν και τη σχέση των δύο νέων να κλονιστεί.

Τυπικό (και αρκούντως σέξυ για την εποχή του) αισθηματικό δράμα, γυρισμένο εξ ολοκλήρου στην Εύβοια (μολονότι δεν ξέρουμε πού). Η Νίτσα Μαρούδα σε έναν από τους λίγους δραματικούς ρόλους της, προκλητική και δυναμική, απέναντι στη σεμνή και μαζεμένη Άντζελα Ζήλεια που αποτελεί το ηθικό πρότυπο του χωριού. Στην ταινία αναγνωρίζεις μεν τις "προχώ" ιδέες (ο εγκλεισμός της Λενιώς στο υπόγειο του καπετάνιου με σκοπό να την έχει να ικανοποιεί τις ορέξεις του) και μια -ας πούμε- ρεαλιστική προσέγγιση στο θέμα, με αρκετές δόσεις χιούμορ ταυτόχρονα, όμως στο σύνολό της πνίγεται στις συμβάσεις και στον καθωσπρεπισμό, με ένα φινάλε που γίνεται τόσο μελιστάλαχτο που αδυνατείς να το πιστέψεις ούτε για ένα λεπτό. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)