Όλοι θα ζήσουμε (1974)


Κωμωδία σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Μπονιάκου, με τους Τάσο Γιαννόπουλο, Μάκη Δεμίρη, Λίζα Αλεξίου, Μαρίκα Νέζερ. 

Δύο καλοσυνάτοι διαρρήκτες αποφασίζουν να επενδύσουν όλο τους το "επαγγελματικό" ταλέντο για να βοηθήσουν μια ανύπαντρη εργαζόμενη μητέρα να μεγαλώσει το παιδί της πιο άνετα. Έτσι, καθημερινά "χτυπάνε" σούπερ μάρκετ και καταστήματα με βρεφικά και παιχνίδια, και αφήνουν κρυφά στην κάμαρα που νοικιάζει τρόφιμα και είδη για το μωρό. 

Ο Τάσος Γιαννόπουλος ήταν στις μεγάλες δόξες του εκείνη την εποχή, με εμφανίσεις ως κωμικός σε κέντρα διασκεδάσεως, θέατρα και βαριετέ. Έχοντας ήδη συμμετάσχει σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες, ιδρύει και τη δική του εταιρεία παραγωγής, θεωρώντας πως το όνομά του και μόνο θα ήταν αρκετό για να προσελκύσει θεατές. Στο όνομά του ποντάρει και στη συγκεκριμένη ταινία, αφού ουδεμία άλλη φροντίδα δόθηκε σε άλλες λεπτομέρειες, όπως σενάριο και σκηνοθεσία. Ο κωμικός κάνει τα δικά του, οι άλλοι ηθοποιοί απλά ακολουθούν, απαγγέλοντας τις ατάκες από ένα φτωχότατο κείμενο, και όλα κυλούν σαν να είναι πολύ αστεία και διασκεδαστικά, παραβλέποντας τα ουσιαστικά λάθη που δίνουν και παίρνουν. Ο δε τίτλος, για αμιγώς εμπορικούς λόγους, κρίθηκε πως έπρεπε να είναι το μεγάλο σουξέ του Γιώργου Κοινούση εκείνης της εποχής (ο οποίος εμφανίζεται και στην ταινία). 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)