Κινηματογράφοι - Όνειρο (θερινός)



Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1995, ως δημοτική πρωτοβουλία, και έκτοτε έχει γίνει ένα με τα κινηματογραφικά καλοκαίρια της περιοχής. Το θερινό Όνειρο (που μοιράζεται το όνομά του με το χειμερινό αδελφάκι του, το οποίο όμως βρίσκεται σε άλλη τοποθεσία) είναι ένα κλασσικό καλοκαιρινό γειτονιάς, σαν αυτά που όλοι έχουμε αγαπήσει, σε έναν ήσυχο δρόμο του Ρέντη, αλλά σε πλεονεκτική συγκοινωνιακή θέση, καθώς έχει δίπλα του τόσο στάσεις λεωφορείων και τρόλλεϋ, όσο και τον σταθμό του Προαστιακού. 

Η είσοδός του είναι κάπως άτυπη, καθώς δεν είναι αυτή που θα περιμένατε να συναντήσετε. Κατ' ουσίαν, μια φωτεινή επιγραφή στον δρόμο δηλώνει ότι έχετε φτάσει στον προορισμό σας, όπου μπαίνετε σε μια φιλόξενη αυλή (ή μικρή πλατεία, όπως θέλετε πείτε την), με πολλά τραπεζάκια και η οποία λειτουργεί ως καφέ/σνακ μπαρ, το οποίο εξυπηρετείται από το κυλικείο του σινεμά. Λιγοστή η σήμανση, και μόνο μια-δυο αφίσες ταινιών στην είσοδο της αυλής δηλώνουν ότι μπαίνετε σε κινηματογράφο. Συνεχίζετε όλο ευθεία, όπου θα συναντήσετε το ταμείο, κάτω από μια εξίσου λιτή επιγραφή με το όνομα του σινεμά, ενώ αμέσως δεξιά του είναι η είσοδος. Μαζί με το εισιτήριό σας, το ευγενέστατο προσωπικό θα σας δώσει και το μενού με όλες τις νοστιμιές που μπορείτε να επιλέξετε από το μπαρ, έξυπνο κόλπο μάρκετινγκ ομολογουμένως, αφού όλο και κάτι θα σας μπει στο μυαλό, ακόμα κι αν δεν είχατε σκοπό να πάρετε τίποτα. Δεν χρειάζεται να το αποφασίσετε προτού μπείτε στον κινηματογράφο, αφού το κυλικείο είναι διαμπερές και άρα "βλέπει" και την αίθουσα (είναι πίσω και αριστερά της). Προσωπικά δοκίμασα τα κεφτεδάκια με φρέσκες τηγανητές πατάτες και ήταν πεντανόστιμα, ενώ οι επιλογές είναι πολλές.

Το ίδιο το σινεμά είναι λιτό, όχι με πολύ μεγάλο μήκος όσο πλάτος, με αποτέλεσμα η ήδη μεγάλη οθόνη του να δείχνει ακόμα μεγαλύτερη. Λευκές πάνινες πολυθρόνες σε δύο μπλοκ και με τρεις πλακόστρωτους κάθετους διαδρόμους ανάμεσά τους, κάθονται επάνω σε χαλικάκι, ενώ θα βρείτε και τραπεζάκια (ίσως θα ήθελε περισσότερα, με δεδομένα όλα αυτά που μπορείτε να τσιμπολογήσετε από το μπαρ, αλλά προφανώς είναι θέμα χώρου). Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί πως το σινεμά δεν πνίγεται από κτίρια δεξιά και αριστερά.

Η προβολή είναι ψηφιακή με πεντακάθαρη εικόνα, ενώ για τον ήχο φροντίζουν δύο ηχεία στα δεξιά και αριστερά της οθόνης, που παίζουν σε ικανοποιητικά δυνατή ένταση. 


Όνειρο

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Περισσότερους θερινούς κινηματογράφους θα βρείτε συγκεντρωμένους εδώ. Για τη συγκεντρωτική λίστα των σινεμά, κλικ εδώ.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)