The hitman's bodyguard (2017)


Ελληνικός τίτλος: Ο σωματοφύλακας του εκτελεστή

Κωμική περιπέτεια της Millennium, σε σκηνοθεσία Πάτρικ Χιουζ, με τους Ράυαν Ρέυνολντς, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Γκάρυ Όλντμαν, Ελοντί Γιουνγκ, Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ. 

Με τη φήμη του ρημάδι ύστερα από τη δολοφονία ενός επιφανούς ιάπωνα πελάτη του, ο μέχρι τότε διακεκριμένος υπεύθυνος ασφαλείας Μάικλ Μπράυς έχει υποβαθμιστεί σε σωματοφύλακα β' κατηγορίας. Έτοιμος να αναρριχηθεί και πάλι στην κορυφή, δεν αρνείται την πρόταση της Ιντερπόλ να συνοδεύσει τον διεθνούς φήμης δολοφόνο Ντάριους Κίνκέηντ από το Μάντσεστερ στη Χάγη, όπου θα καταθέσει ως μάρτυρας στο Διεθνές Δικαστήριο εναντίον ενός τυραννικού δικτάτορα της Λευκορωσίας. Ο Μπράυς θεωρεί την αποστολή παιχνιδάκι, όμως λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο (τον δολοφόνο, στην προκειμένη περίπτωση) αλλά και χωρίς τους πράκτορες του δικτάτορα που τους έχουν πάρει στο κατόπι για να τους αφανίσουν. 

Ένα συμπαθέστατο πρωταγωνιστικό δίδυμο κρατάει τα ηνία σε αυτήν τη διασκεδαστική και αρκούντως χορταστική περιπέτεια που εκμεταλλεύεται πλήρως τους ηθοποιούς της. Σκέτη απόλαυση για ακόμα μία φορά ο Ράυαν Ρέυνολντς, ο οποίος μπορεί να μην κάνει την ερμηνευτική διαφορά και να το δουλεύει μανιέρα, όμως έχει βρει το στυλάκι και τις απαιτούμενες ισορροπίες μεταξύ της γοητείας του, του χιούμορ και της δράσης. Απέναντί του, ο Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, που μετά χαράς απόλαυσα σε έναν ρόλο που θυμίζει τον παλιό καλό του εαυτό, προτού αρχίσει να αναλίσκεται σε πρόχειρες παραγωγές. Εντάξει, ούτε αυτός κάνει την υπέρβαση, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, αυτό που θέλεις να δεις όταν βγάζεις εισιτήριο για την ταινία είναι τον Ρέυνολντς και τον Τζάκσον να κάνουν ο ένας μαρτύριο τη ζωή του άλλου, ενόσω προσπαθούν να επιβιώσουν από τις στρατιές που τους κυνηγούν. Και ως προς αυτό, η ταινία τα καταφέρνει μια χαρά. Μπορεί να επαναλαμβάνεται σε ορισμένα σημεία και οι διάλογοι να μην είναι διαρκώς όσο πνευματώδεις θα τους ήθελες, όμως η χημεία των δύο ηθοποιών ανεβάζει ακόμα και τις μέτριες σκηνές, ενώ η δράση προσφέρεται σε γενναιόδωρες μερίδες. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)