Hubie Halloween (2020)

 


Ελληνικός τίτλος: Το Χάλογουίν του Χιούμπι

Κωμωδία τρόμου του Netflix σε σκηνοθεσία Στήβεν Μπριλ, με τους Άνταμ Σάντλερ, Κέβιν Τζέημς, Τζούλι Μπόουεν, Ρέυ Λιότα, Στηβ Μπουσέμι, Ρομπ Σνάιντερ, Μάγια Ρούντολφ, Μάικλ Τσίκλις, Τζουν Σκουίμπ.

Στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης (ναι, το γνωστό Σάλεμ), ο Χιούμπι Ντυμπουά είναι ο απόλυτος περίγελως όλων. Βλέπετε, ο ευγενικών προθέσεων υπάλληλος σε κατάστημα τροφίμων, δεν είναι μόνο ότι μιλάει εκνευριστικά, είναι και ότι ανακατεύεται εκεί που δεν τον σπέρνουν. Τώρα μάλιστα που πλησιάζει το Χάλογουίν, ο Χιούμπι είναι ασυγκράτητος. Εβραϊκής καταγωγής καθώς είναι και χωρίς άλλη μεγάλη γιορτή για το σπιτικό που μοιράζεται με την καλοσυνάτη μητέρα του, κάθε χρόνο στων Αγίων Πάντων ο Χιούμπι τα δίνει όλα. Από την ακραία υπερβολική διακόσμηση του σπιτιού και της αυλής μέχρι την εμπλοκή του στα διαδικαστικά των εορτασμών, ως αυτόκλητος επιμελητής, όποια κολοκύθα κι αν σηκώσεις τον Χιούμπι θα βρεις από κάτω. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να του την πέφτουν οι πάντες από παντού, όμως ο Χιούμπι συνεχίζει ακλόνητος, ειδικά φέτος, με την απόδραση ενός ψυχασθενούς εγκληματία από το κοντινό άσυλο και την εμφάνιση ενός παράξενου γείτονα που καρφώνει τα παράθυρα και ανησυχεί για την πανσέληνο να περιπλέκουν περισσότερο την κατάσταση.

Ο Άνταμ Σάντλερ ξαναχτυπά με έναν ακόμα άκρως εκνευριστικό και ενοχλητικό (για τους ήρωες της ταινίας αλλά και τους θεατές) χαρακτήρα σε μια ταινία που τη βλέπεις στον αυτόματο, ελπίζοντας για το καλύτερο, χωρίς όμως αυτό το καλύτερο να έρχεται ποτέ. Είναι πάντως "μαρκοσεφερλική" η σχέση που αναπτύσσουμε τελευταία με τον Άνταμ Σάντλερ, καθώς ο ίδιος γυρίζει την κάθε νέα του ταινία για το -πολυάριθμο, ομολογουμένως- αφοσιωμένο του κοινό και μόνο, ξέροντας ότι εμάς -στην καλύτερη- θα μας εκνευρίσει, ενώ εμείς από την πλευρά μας επιμένουμε να τις παρακολουθούμε θεωρώντας -εσφαλμένα όπως αποδεικνύεται- πως θα δεν θα κάνει αυτά που συνήθως κάνει. Τουλάχιστον εδώ, μολονότι ο ίδιος κάνει ό,τι περνά από το χέρι του ώστε να μην ταυτιστεί άνθρωπος με τον χαρακτήρα που υποδύεται, έχουμε να κάνουμε εν πρώτοις με μια πολύ φροντισμένη παραγωγή που στηρίζεται και σε ένα εν γένει καλογραμμένο σενάριο (Τιμ Χέρλιχυ), το οποίο όμως συνυπογράφει και ο Άνταμ Σάντλερ, προφανώς για να σιγουρευθεί ότι δεν θα λείψουν οι πορδές από τις αστείες σκηνές. Πέραν αυτών (τον πορδών) όμως, το σενάριο έχει όντως ενδιαφέρουσα ίντριγκα και ανατροπές, ενώ έχει πλάκα πώς εμπλέκονται ο δραπέτης με τον νέο γείτονα. Στα συν της ταινίας η σύντομη εμφάνιση του Μάικλ Τσίκλις στον ρόλο του παππά.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις κωμωδίες, θα βρείτε το αρχείο κειμένων του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)