Mr. Mercedes (3 Σαιζόν, 2017–2019)

 


Σειρά θρίλερ των AT&T/Sony, δημιουργία του Ντέηβιντ Ε. Κέλλυ, με τους Μπρένταν Γκλήσον, Χάρυ Τρένταγουέυ, Χόλαντ Τέυλορ, Τζαρέλ Τζερόμ, Μπρίντα Γουλ, Ζυστίν Λούπε.

Δύο χρόνια νωρίτερα, ένας αδίστακτος δολοφόνος οδήγησε με φόρα μια κλεμμένη Μερσέντες επάνω στην ουρά που είχε στηθεί αποβραδίς έξω από το κοινοτικό κέντρο του Μπρίτζερτον, το οποίο θα φιλοξενούσε μια μεγάλη διοργάνωση εύρεσης εργασίας, με τραγικό απολογισμό 16 νεκρούς, ακόμα περισσότερους τραυματίες και ένα ανεξίτηλο σημάδι στη συνείδηση της πόλης. Την υπόθεση που εν τέλει δεν οδήγησε πουθενά είχε αναλάβει ο ανακριτής αστυνόμος Μπιλ Χότζες, αφήνοντας γύρω του αλλά και εντός του ανοικτές πληγές. Σήμερα, ο Χότζες συνταξιοδοτείται και προσπαθεί να ταχτοποιήσει τη νέα του ζωή, μαζί με όλες τις εκκρεμότητες που έχει αφήσει εξ αιτίας της υπερβολικής αφοσίωσης στη δουλειά του. Και πάνω εκεί που αρχίζει να τον γυροφέρνει και μία πρώτη κατάθλιψη, ένα μήνυμα στον υπολογιστή του μοιάζει να είναι από τον κ. Μερσέντες που φαίνεται να ετοιμάζει νέο χτύπημα.

Η σειρά βιβλίων του Στήβεν Κινγκ με ήρωα τον Μπιλ Χότζες μεταφέρεται στην τηλεόραση σε μια ομολογουμένως απρόσμενη, άνιση μα βαθιά διαταραγμένη τηλεοπτική σειρά, η οποία ξεκινά εξαιρετικά, δείχνει να ψάχνεται κάπου στη μέση, αλλά που ξαναβρίσκει το πάτημά της με τον τρίτο και τελευταίο της κύκλο. Η εναρκτήρια σεκάνς του πρώτου επεισοδίου όχι μόνο υπόσχεται τα καλύτερα, αλλά θα σας σφίξει το στομάχι όσο λίγες άλλες, ενώ υποδηλώνει ξεκάθαρα το μέγεθος της τρέλας που θα ακολουθήσει. Ξεχωριστή, ιδιαίτερη και αξέχαστη φάτσα ο Χάρυ Τρένταγουέυ στον ρόλο του Μπρέηντυ Χάρτσφηλντ, στοιχειώνει τους ήρωες του δράματος αλλά και τα όνειρα όλων με μια ερμηνεία που αξιοποιεί το overacting προς όφελος της παράνοιας, ενώ στις ησυχίες της κατορθώνει να γίνεται ακόμα πιο εφιαλτική και απειλητική. Πολύ καλή άλλωστε είναι συνολικά η δουλειά που γίνεται σε επίπεδο ερμηνειών, καθώς όλοι οι ηθοποιοί έχουν στα χέρια τους σενάριο που στηρίζεται σε χαρακτήρες και περιστάσεις και όχι απλά σε τυφλό τρόμο και αγωνία για χάρη της αγωνίας. Ως αποτέλεσμα, ακόμα κι όταν η σειρά βαδίζει σε πιο σουρεάλ (ας πούμε) μονοπάτια, έχει πάντοτε τον Μπρένταν Γκλήσον να την κρατά καλά δεμένη στο έδαφος, με μια ερμηνεία ζυγισμένη στα σημεία, ανθρώπινη και συγκινητικά ρεαλιστική. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)