Hush (2016)


Ελληνικός τίτλος: Σιωπή

Θρίλερ των Blumhouse/Intrepid σε σκηνοθεσία Μάικ Φλάναγκαν, με τους Κέητ Σίγκελ, Τζων Γκάλαχερ Τζούνιορ, Μάικλ Τρούκο, Σαμάνθα Σλόγιαν.

Μια κωφάλαλη συγγραφέας ζει μόνη της σε ένα απομονωμένο σπίτι έξω από την πόλη, τόσο για να ξεπεράσει μια δύσκολη σχέση αλλά και για να μπορέσει να αφοσιωθεί στο νέο της βιβλίο, του οποίου το τέλος τη δυσκολεύει ιδιαίτερα. Μόνο που ένα βράδυ όπως όλα τα άλλα, η φίλη της και γειτόνισσά της δολοφονείται έξω από την πόρτα της από έναν άντρα με τόξο, ο οποίος ανακοινώνει στη Μάντι πως θα σκοτώσει κι εκείνη, αφού πρώτα παίξει για λίγο μαζί της.

Καλογυρισμένο θρίλερ δωματίου (ή οικίας, για να ακριβολογούμε) που εκμεταλλεύεται κατά το μέγιστο δυνατό την κεντρική ιδέα της κωφάλαλης ηρωίδας, γεγονός που επιτρέπει στη σκηνοθεσία και στο σενάριο να πλάσουν κάποιες πολύ τρομακτικές σκηνές. Η έναρξη και το πρώτο εικοσάλεπτο είναι πραγματικά υποδειγματικά για το είδος, με την εισαγωγή να ακολουθείται από μια εξαιρετικά σκληρή και στυγνή δολοφονία, που την καθιστά ακόμα πιο σκληρή η πρόθεση που δεν είναι άλλη από την ψυχαγωγία του δράστη. Φωτογραφία και ήχος παίζουν κύριο ρόλο στην εξέλιξη, χωρίς όμως υπερβολική χρήση εφφέ ή εν γένει τρυκ εντυπωσιασμού, αφήνοντας την αίσθηση της πολιορκίας να απειλεί τις αισθήσεις του θεατή. O Μάικ Φλάναγκαν που αναδεικνύεται σε ιδιαίτερο κεφάλαιο της φιλμογραφίας του τρόμου και του φανταστικού, εδώ συνεργάζεται εις διπλούν με τη σύζυγό του Κέητ Σίγκελ, η οποία πρωταγωνιστεί αλλά και συνυπογράφει μαζί του το σενάριο. Η "Σιωπή" ουσιαστικά εγκαινιάζει και την πολύ καλή συνεργασία του με το Netflix.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις σειρών και κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τα θρίλερ και το μυστήριο, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)