She-Wolf of London (1946) (A/M)


Θρίλερ της Universal σε σκηνοθεσία Τζην Γιάρμπρω, με τους Τζουν Λόκχαρτ, Ντον Πόρτερ, Σάρα Χέηντεν, Τζαν Γουάιλυ, Έιλυ Μάλυον.

Η νεαρή και όμορφη Φύλις Άλενμπυ ετοιμάζεται για τους γάμους τους με τον αρραβωνιαστικό της, δικηγόρο Μπάρυ Λάνφηλντ. Όμως το Λονδίνο των αρχών του 20ού αιώνα ταράσσεται από σειρά αποτρόπαιων δολοφονιών που οι πιο ευφάνταστοι αποδίδουν σε λυκάνθρωπο και μάλιστα -σύμφωνα με τις μαρτυρίες κάποιων- γένους θηλυκού. Τα γεγονότα ακούγονται πολύ πιο ανησυχητικά στα αυτιά της Φύλις, καθώς της έρχονται στον νου όλες οι φήμες για τη διαβόητη κατάρα των Άλενμπυ, τις οποίες και εξομολογείται στη θεία Μάρθα που μένει επίσης στο σπίτι, μαζί με την εξαδέλφη της την Κάρολ. Εκείνη προσπαθεί να κατευνάσει τους φόβους της, χωρίς όμως να τα καταφέρει, ιδιαίτερα δε όταν την επομένη ενός ακόμα φόνου, η Φύλις ξυπνά με αίμα στα χέρια και λάσπες στις παντόφλες της.

Όχι από τις κορυφαίες ταινίες τρόμου της Universal, το "She-Wolf of London" περισσότερο εκμεταλλεύεται με τον τίτλο του το hype (αν τότε υπήρχε αυτή η λέξη) των προηγούμενων ταινιών με λυκανθρώπους παρά καταφέρνει να σταθεί στο ύψος τους. Μικρή παραγωγή με μικρή διάρκεια, αν δεν είχε την υπογραφή του στούντιο στην αρχή της, θα μπορούσες εύκολα να τη θεωρήσεις τίτλο του κιλού, γυρισμένο από κάποια μικρή εταιρεία που ειδικευόταν σε κινηματογράφους "2 έργα 2". Της αναγνωρίζεις πάντως μια ευρύτερη διάθεση ανατροπής με το φινάλε της, που όμως είναι εξαιρετικά βεβιασμένο. Είναι πολύ καλός, τηρουμένων των αναλογιών, ο Ντον Πόρτερ, ο οποίος ποτέ του δεν ξεχώρισε, παίζοντας κυρίως σε μικρού βεληνεκούς ταινίες μέχρι που μεταπήδησε οριστικά στην τηλεόραση μέσα των '50s, όπου είχε διαρκή και σταθερή παρουσία για 35 χρόνια τουλάχιστον.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις σειρών και κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τα θρίλερ και το μυστήριο, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)