I eat your skin (1971) (Α/Μ)


Αρχικός τίτλος: Zombies

Ταινία τρόμου της Cinemation σε σκηνοθεσία Ντελ Τέννεϋ, με τους Γουίλλιαμ Τζόυς, Χέδερ Χιούιτ, Γουώλτερ Κόυ, Νταν Στάπλετον, Μπέτυ Χάυατ Λίντον.

Ο πλέυ μπόυ συγγραφέας Τομ Χάρρις εξαναγκάζεται από τον εκδότη του να εγκαταλείψει το Μαϊάμι όπου ασχολείται μόνο με τον ποδόγυρο και να εγκατασταθεί σε ένα ιδιόκτητο νησί όπου θα μπορούσε επιτέλους να ολοκληρώσει το επόμενο βιβλίο του. Ο Χάρις, μολονότι βρίσκει απωθητικό ακόμα και το όνομα του νησιού(Βουντού), εν τέλει πείθεται χάρη στη συντροφιά που μαθαίνει ότι θα τον περίμενε εκεί αλλά και στην υπόσχεση για πολλές, όμορφες γυναίκες της Καραϊβικής. Μόνο που το ταξίδι ξεκινά με πολλές αναποδιές, από τα καύσιμα του αεροπλάνου που τελειώνουν πριν της ώρας τους έως ένα παράξενο πλάσμα που συναντά μετά την αναγκαστική τους προσγείωση να καταδιώκει μια γυναίκα σε μια λίμνη. 

B' movie (κυριολεκτικά), γυρισμένο για κινηματογράφους με "2 έργα 2", όχι όμως το 1971, όπως αναφέρεται επίσημα ως έτος κυκλοφορίας, αλλά πολλά χρόνια νωρίτερα, γεγονός που εξηγεί και αναχρονισμούς που προκαλούν απορίες. Ας πούμε, αναρωτιέσαι πώς γίνεται αμερικανική ταινία του '71 να είναι ασπρόμαυρη, όσο χαμηλού προϋπολογισμού και να ήταν, όπως επίσης τον λόγο που τα ζόμπι (spoiler alert) απεικονίζονται και δικαιολογούνται με αυτόν τον τρόπο. Όλα όμως εξηγούνται από τη χρονιά που η ταινία γυρίστηκε, το σωτήριο έτος 1964. Τότε λοιπόν, μια ασπρόμαυρη ταινία μπορούσε ακόμα να δικαιολογηθεί, ειδικά για μια παραγωγή τόσο φτηνή όσο αυτή εδώ, ενώ ως προς τα ζόμπι, την εμφάνιση και την καταγωγή τους, να πούμε απλά πως το "The Night of the Living Dead" δεν είχε ακόμα γυριστεί, άρα η ιδέα του νεκροζώντανου που μολύνει με το δάγκωμά του δεν είχε προκύψει ακόμα. Αντ' αυτού λοιπόν, σε τούτην εδώ την ταινία ο μύθος των ζόμπι είναι αυτός που κυριαρχούσε πριν τον Τζωρτζ Α. Ρομέρο και τα ήθελε άβουλα πλάσματα-σκλάβους, ενίοτε εξ αιτίας μαγείας βουντού. Η ταινία "Zombies", όπως επρόκειτο να είναι ο τίτλος της, μπορεί να γυρίστηκε το 1964, όμως διανομέας δεν βρέθηκε ποτέ και οι κόπιες της κατέληξαν κυριολεκτικά στο ράφι, έως ότου ενδιαφέρθηκε ο παραγωγός Τζέρυ Γκρος που τελικά την αγόρασε και τη μετονόμασε σε "I eat your skin" ώστε να συνδυάζεται αρμονικά με τη δεύτερη ταινία του προγράμματος των κινηματογράφων όπου θα παιζόταν και η οποία είχε τον τίτλο "I drink your blood". 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις σειρών και κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τα θρίλερ και το μυστήριο, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)