Children of the Corn II: The Final Sacrifice (1992)


Ελληνικός τίτλος: Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το δρεπάνι ΙΙ: Η τελική θυσία

Ταινία τρόμου σε σκηνοθεσία Ντέηβιντ Πράις, με τους Τέρενς Νοξ, Πωλ Σέρερ, Ράυαν Μπόλμαν, Κρίστι Κλαρκ, Ρόζαλιντ Άλεν.

Βρισκόμαστε ακριβώς μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, όταν στη μικρή πόλη του Γκάτλιν ανακαλύπτονται τα πτώματα των μαζικών δολοφονιών που είχε πραγματοποιήσει η σέκτα του καλαμποκιού. Ενόσω οι τοπικές αρχές ψάχνουν να βρουν σπίτια που να μπορούν να φιλοξενήσουν τα παιδιά που κρύβονταν μέσα στα καλαμποκοχώραφα, εσφαλμένα πιστεύοντας πως είναι τα ορφανά των νεκρών, δημοσιογράφοι καταφθάνουν στην πόλη για να καταγράψουν τα φρικιαστικά γεγονότα. Ανάμεσά τους και ο Τζων, απολυμένος από το Newsweek και τώρα ρεπόρτερ σε κίτρινη φυλλάδα, που ταξιδεύει μαζί με τον γιο του με τον οποίο δεν τα πάνε και τόσο καλά.

Οκτώ χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας, η οποία δεν είχε αφήσει και τις καλύτερες εντυπώσεις, μια ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής αποφασίζει να ασχοληθεί με τη συνέχειά της, πιάνοντας μάλιστα την ιστορία από εκεί ακριβώς που είχε σταματήσει. Δεν πρόκειται για τίποτα περισσότερο από μια τυπική ταινία τρόμου χαμηλού κόστους της εποχής εκείνης, μολονότι οφείλεις να της αποδώσεις τα όποια εύσημα για την προσπάθεια να εξελίξει την ιστορία χωρίς να την προδώσει ή να την εκτροχιάσει. Πιστή στο κλίμα της αρχικής, έχει να επιδείξει κάποιους περισπούδαστους φόνους αλλά με εφφέ που προδίδουν την έλλειψη χρημάτων, πάντως με την εν γένει περιρρέουσα ατμόσφαιρα να είναι αρκούντως απειλητική και ζοφερή. Η "Τελική Θυσία" βγήκε και αυτή στους κινηματογράφους, όμως ήταν η τελευταία, αφού οι (πολλές είναι η αλήθεια) συνέχειες κυκλοφορούσαν απ' ευθείας στο βίντεο. Θα γίνω πάντως ενοχλητικά ρομαντικός και θα πω ότι αυτή η αυθάδεια των ταινιών τρόμου της εποχής εκείνης έχει πλέον εξαφανιστεί, έχοντας δώσει τη θέση της σε έναν αχρείαστο καθωσπρεπισμό και μια καταστροφική προβλεψιμότητα.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις σειρών και κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τα θρίλερ και το μυστήριο, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)