Διακοπές στην Κολοπετινίτσα (1959) (Α/Μ)



Κωμωδία της ΧΡΗΣΜΑ Φιλμ σε σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη, με τους Κώστα Χατζηχρήστο, Μίμη Φωτόπουλο, Ρίκα Διαλυνά, Λαυρέντη Διανέλλο, Νίκο Φέρμα, Τάκη Χριστοφορίδη, Σπύρο Φωκά, Χρήστο Τσαγανέα, Αλέκα Στρατηγού.

Στην καθόλου γραφική και με μηδαμινό τουριστικό ενδιαφέρον Κολοπετινίτσα καταφθάνει ένα ζευγάρι νεόνυμφων που θέλει να περάσει εκεί λίγες μέρες από τον μήνα του μέλιτος. Ο φιλόδοξος Πρόεδρος της Κοινότητας που επιθυμεί διακαώς εδώ και χρόνια να την καταστήσει ταξιδιωτικό προορισμό, θαμπώνεται από την αριστοκρατική τους όψη και προσφέρεται να τους φιλοξενήσει στο προεδρικό μέγαρο, όπως αποκαλεί το σπίτι του. Αυτό που ούτε ο ίδιος ούτε ο αστυνόμος της Κολοπετινίτσας γνωρίζουν είναι πως στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο απατεώνες που ψάχνουν να βρουν καταφύγιο αφού έκλεψαν τα λεφτά ενός επιχειρηματία. 

Δεν είναι καθόλου αυτό που φαντάζεστε ότι θα είναι με το άκουσμα του τίτλου. Ίσα-ίσα που είναι αρκούντως διασκεδαστικό ενώ η περσόνα του βλάχου που υιοθέτησε ο Χατζηχρήστος εδώ δεν ενοχλεί διόλου επειδή ακριβώς είναι εντός θέματος και πλαισίου ιστορίας. Το σενάριο του Ναπολέοντα Ελευθερίου τού δίνει την ευκαιρία να κάνει τα δικά του, καθώς του προσφέρεται ο ιδανικός ρόλος στο πρόσωπο αυτού του φιλόδοξου, φαντασμένου και μεγαλοπιασμένου προέδρου του χωριού, που υπόσχεται νερό, πισίνες και τουριστική ανάπτυξη, ζητώντας από τον καφετζή να περιέχει στον κατάλογο εσπρέσο. Αντίστοιχα, ενδιαφέρον παρουσιάζει και όλη αυτή η εκ παραλλήλου αντίστιξη των "καλών" με τους "κακούς" της ταινίας, αφού τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο Αστυνόμος δεν διστάζουν να πουν ψέματα περί ιαματικών υδάτων από το πηγάδι, σκοπεύοντας να το πουλήσουν προς εμφιάλωση -για το καλό του τόπου πάντα. Εντάξει, δεν πρόκειται περί αριστουργήματος, αλλά σε διασκεδάζει χωρίς φτήνια, κάτι στο οποίο συνέβαλλε τα μάλα και ο Βασίλης Γεωργιάδης στη σκηνοθεσία. Στον τομέα της παραγωγής υποφέρει λίγο, η οποία είναι κάπως άτσαλη και απρόσεκτη. Την ίδια ταινία στα χέρια της Finos ας πούμε, θα τη θωρούσαμε σήμερα μία από τις "καλές".

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Ο Θόδωρος και το δίκανο (1962) (Α/Μ)