Bulldog Drummond's Secret Police (1939) (A/M)


Αστυνομική περιπέτεια της Paramount σε σκηνοθεσία Τζέημς Χόγκαν, με τους Τζων Χάουαρντ, Χέδερ Έηντζελ, Χ. Μπ. Γουώρνερ, Ρέτζιναλντ Ντένυ, Ελίζαμπεθ Πάτερσον.

Ο αφηρημένος καθηγητής Ντάουνι πραγματοποιεί το πιο απρόσμενο τηλεφώνημα στον Χιου "Μπούλντογκ" Ντράμοντ, την ώρα που εκείνος σχεδιάζει τον ήδη καθυστερημένο (από περιπέτειες σε άλλες ταινίες της σειράς) γάμο του με την αρραβωνιαστικιά του, Φύλλις Κλάβερλινγκ. Ο Ντράμοντ μαθαίνει έκθαμβος από τον καθηγητή πως κάπου κάτω από την έπαυλή του υπάρχει κρυμμένη μια περιουσία και πως ο καθηγητής έχει στην κατοχή του ένα κωδικοποιημένο βιβλίο που θα τους οδηγήσει στον θησαυρό. Μόνο που εκτός από τον καθηγητή, υπάρχει και κάποιος άλλος που επιβουλεύεται αυτήν την περιουσία. 

Ακόμα μία κινηματογραφική εφόρμηση του αριστοκράτη κυνηγού της περιπέτειας Χιου Ντράμοντ, ήρωα που γέννησε η φαντασία του συγγραφέα Χ. Σ Μακνίλ, ο οποίος υπέγραφε τα βιβλία με το ψευδώνυμο Σάπερ. Η συγκεκριμένη ταινία (που ουδεμία σχέση έχει με μυστική αστυνομία, παρά τον τίτλο της) έχει ίσως μία από τις πιο αδύναμες ιστορίες, ενώ "κερδίζει χρόνο" με φλας μπακ από προηγούμενες περιπέτειες. Παρά τη μικρή της διάρκεια (κάτι λιγότερο από ώρα) της αναγνωρίζεις τη φροντίδα στην παραγωγή, ενώ ο Τζων Χάουαρντ υπήρξε ο πιο εντυπωσιακός Ντράμοντ όλων, με 7 συνολικά ταινίες.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις περιπέτειες και τη δράση, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)