Johnny Allegro (1949) (A/M)


Ελληνικός τίτλος: Αμαρτωλές παγίδες

Αστυνομική περιπέτεια της Columbia σε σκηνοθεσία Τεντ Τέτζλαφ, με τους Τζωρτζ Ραφτ, Νίνα Φος, Τζωρτζ Μακρέντυ.

O Τζων Αλλέγκρο είναι ένας αξιοσέβαστος ανθοπώλης σε πολυτελές ξενοδοχείο που χαίρει της εκτίμησης φιλοξενούμενων και εργαζόμενων. Αυτό που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι πως στην πραγματικότητα πρόκειται για δραπέτη -τέως μέλος της Μαφίας- που προσπάθησε να διεκδικήσει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή του. Όταν λοιπόν τον προσεγγίζουν ομοσπονδιακοί πράκτορες με σκοπό να του αναθέσουν μια μυστική αποστολή με αντάλλαγμα ελαττωμένη ποινή, δεν μπορεί παρά να αποδεχτεί την πρότασή τους. Η αποστολή του είναι να βοηθήσει την όμορφη σύζυγο ενός εγκληματία του οποίου το κρησφύγετο αναζητούν οι Αρχές.

Τυπικό αστυνομικό b φιλμ στα όρια του νουάρ, από αυτά που κατέκλυζαν τις αίθουσες τα χρόνια εκείνα. Δεν έχει ιδιαίτερες αξιώσεις, παρ' ότι ο κακός του που σκοτώνει τα θύματά του με τόξο παρουσιάζει ένα κάποιο ενδιαφέρον. Στατική η ιστορία και εν πολλοίς αναμενόμενη, ακολουθεί το κλασικό μοτίβο από την αρχή μέχρι το τέλος, αν και η παρουσία της Νίνα Φος ανεβάζει τις μετοχές της. Στο ομώνυμο ρόλο συναντάμε τον Τζωρτζ Ραφτ που υπήρξε πρωταγωνιστής πολλών αντίστοιχων παραγωγών στα χρόνια του '40. Ο Τεντ Τέτζλαφ στη σκηνοθεσία υπήρξε επί σειρά ετών διευθυντής φωτογραφίας σε περισσότερες από 100 ταινίες, με τελευταία την "Υπόθεση Νοτόριους" το 1946, ιδιότητα που αποτυπώνεται στα προσεγμένα πλάνα και τούτης εδώ της ταινίας.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις περιπέτειες και τη δράση, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)