Paddington 2 (2017)


Ελληνικός τίτλος: Πάντινγκτον 2

Οικογενειακή ταινία του Studiocanal σε σκηνοθεσία Πωλ Κινγκ, με τους Χιου Μπόνβιλ, Σάλλυ Χώκινς, Σάμιουελ Τζόσλιν, Μάντλιν Χάρρις, Τζούλι Γουώλτερς, Χιου Γκραντ και με τις φωνές των Μπεν Γουίσω, Ιμέλντα Στώντον.

Ο Πάντινγκτον, ευτυχισμένο μέλος πλέον της οικογένειας Μπράουν στο Λονδίνο, έχει γίνει διακεκριμένος κάτοικος της περιοχής, μοιράζοντας απλόχερα τη χαρά της ζωής σε κάθε του βήμα (μαζί με μαρμελάδα). Καθώς πλησιάζουν τα 100ά γενέθλια της πολυαγαπημένης του θείας Λούσυ, ο Πάντινγκτον ψάχνει να της βρει το τέλειο δώρο. Έτσι, βρίσκεται στο παλαιοπωλείο του κ. Γκρούμπερ όπου εντοπίζει ένα μοναδικό βιβλίο με τρισδιάστατες εικόνες το οποίο τον συναρπάζει. Καθώς το βιβλίο δεν είναι ιδιαίτερα φτηνό, ο μικρός αρκούδος αρχίζει να κάνει ό,τι δουλειά μπορεί για να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνται. Μόνο που κάποιος κλέβει το πολυπόθητο βιβλίο και πλέον είναι στα χέρια του Πάντιγκτον και των Μπράουν να το εντοπίσουν και να αποκαλύψουν αυτόν που το πήρε.

Ο Πάντινγκτον έκανε την πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση το 2014 και μας έκλεψε την καρδιά. Σε αυτήν εδώ τη νέα του περιπέτεια μπορεί να είναι υπερήφανος πως πρωταγωνιστεί σε ένα sequel καλύτερο και από την αρχική ταινία. Όχι μόνο επιστρέφουν όλοι οι βασικοί συντελεστές, αλλά φροντίζουν να δώσουν ένα άρτιο τελικό αποτέλεσμα, ακόμα πιο συναρπαστικό, διασκεδαστικό και ολοκληρωμένο. Βλέπετε, η επιτυχία της πρώτης ταινίας δεν τους πήρε τα μυαλά... Αποφάσισαν να κάνουν δουλειά για τη συνέχεια και πατώντας επάνω στη βασική ιστορία και τους χαρακτήρες να πάνε ένα βήμα πιο πέρα. Το ενήλικο χιούμορ βαδίζει αρμονικά με την παιδική τρυφερότητα, τα εφφέ του ψηφιακού αρκούδου βελτιώθηκαν ακόμη περισσότερο, ενώ ο Χιου Γκραντ, σε κάτι εντελώς διαφορετικό από όσα μας έχει συνηθίσει (και το κυριότερο, χωρίς να δείχνει σαν να βαριέται), απεικονίζει έναν αξιομνημόνευτο κακό. Αστείο, έξυπνο, γρήγορο και διασκεδαστικό από την αρχή έως το τέλος, το φιλμ αυτό είναι ένα από τα καλύτερα δωράκια που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας, έχετε-δεν έχετε παιδιά. 


Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Περισσότερες οικογενειακές ταινίες, θα βρείτε στο αρχείο κειμένων του Cinemano, εδώ.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)