Polina, danser sa vie (2016)


Ελληνικός τίτλος: Polina -Ο χορός είναι η ζωή μου

Δραματική ταινία των UGC/TF1 σε σκηνοθεσία Βαλερί Μυλέρ και Ανζελέν Πεγιοκάζ, με τους Αναστάζια Σέβτσοβα, Ζυλιέτ Μπινός, Αλεξέυ Γκούσκωφ, Νιλς Σνάιντερ.

Βρισκόμαστε στη Ρωσία, στα χρόνια του '90. Η Πολίνα είναι μια πολλά υποσχόμενη κλασική χορεύτρια, υπό την επίβλεψη και τις σκληρές απαιτήσεις τους καθηγητή Μποζίνσκι. Κατά την προετοιμασία της για τα μπαλέτα Μπολσόι, συμμετέχει σε μια παράσταση σύγχρονου χορού που εν τέλει αποτελεί καθοριστική στιγμή της ζωής της, καθώς αποφασίζει να παρατήσει τα πάντα και να ταξιδέψει στο Αιξ Αν Προβάνς της Γαλλίας για να δουλέψει με την ταλαντούχα χορογράφο Λίρια Ελσάζ και να διαπρέψει σε αυτό που αγάπησε ξαφνικά και αληθινά.

Βασισμένη σε εικονογραφημένο μυθιστόρημα -όσο κι αν ακούγεται περίεργο- του κομίστα Μπαστιέν Βιβές είναι τούτη εδώ η ενδιαφέρουσα ταινία που ειδικά τους φίλους του χορού θα τους εντυπωσιάσει. Μια ιστορία αυτογνωσίας και χειραφέτησης μεταφέρεται με φροντίδα στο σινεμά έχοντας ως κύριους άξονες τις εξαιρετικές χορογραφίες και την καταλυτική παρουσία-αποκάλυψη της Αναστάζια Σέβτσοβα που σαρώνει σαν ανεμοστρόβιλος την οθόνη, όχι μόνο με τον χορό αλλά και το βλέμμα της. Πλαισιωμένη από σωστά επιλεγμένους ηθοποιούς για κάθε έναν από τους σύντομους ρόλους-γνωριμίες που καθορίζουν την κάθε φάση της ζωής της, η νεαρή πρωταγωνίστρια μεταμορφώνεται σε μια ώριμη γυναίκα που με το πείσμα και την αποφασιστικότητά της κυριεύει το πάθος της και την αλήθεια της. Μικρής έκτασης αλλά συναρπαστική για τα μεγέθη της ταινία που χωρίς μεγαλοστομίες και κούφιες υποσχέσεις επικεντρώνεται αποτελεσματικά -και όχι τόσο αναμενόμενα- στο θέμα της και χαρίζει αξιοπρεπή κινηματογραφική ψυχαγωγία.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε το γαλλόφωνο σινεμά, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ
Για περισσότερες δραματικές ταινίες, κλικ εδώ.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)