The return of Swamp Thing (1989)


Κόμικ περιπέτεια φαντασίας σε σκηνοθεσία Τζιμ Γουινόρσκυ, με τους Ντικ Ντυρόκ, Λουί Ζουρντάν, Χέδερ Λόκλήαρ, Σάρα Ντάγκλας, Τζο Σάγκαλ.

Μετά τον μυστηριώδη θάνατο της μητέρας της, η Άμπιγκέηλ Αρκέην, ταξιδεύει στη Φλόριδα για να συναντήσει τον πατριό της. Στην προσπάθειά του να αντιστρέψει τη διαδικασία γήρανσης, ο σατανικός Δρ. Αρκέην συνδυάζει γενετικό υλικό από διάφορα πλάσματα του βάλτου και ανθρώπους και έχει δημιουργήσει έναν στρατό από τέρατα. Όταν προσπαθεί να χρησιμοποιήσει και τη θετή του κόρη στα πειράματά του, ο Αρκέην έρχεται αντιμέτωπος με το Τέρας του Βάλτου που θέλει να τον σταματήσει μία και καλή.

Η πρώτη ταινία του 1982 μπορεί να είχε μεγάλες ατέλειες και να υπέφερε από διάφορα προβλήματα, μπροστά όμως σε τούτην εδώ τη συνέχεια, παίρνει Όσκαρ. Δηλαδή, πρέπει να τα έχουν κάνει επίτηδες και ως άποψη όλα λάθος, αλλιώς πώς δεν εξηγείται ούτε το διαρκές και άνευ ουσίας χιούμορ, ούτε τα τερατουργήματα στα οπτικά εφφέ, ούτε οι ερμηνείες ούτε το love story και η επακόλουθη αποκρουστική αλλά και γελοία ερωτική σκηνή. Αν υποθέσουμε δε πως η κεντρική ιδέα πίσω από αυτό το πρόχειρο αποτέλεσμα ήταν η νοσταλγία και ο φόρος τιμής στα sci-fi b movies του '50, συγγνώμη αλλά δεν το πιάσαμε το υπονοούμενο. Για να το θέσω πιο απλά, υπήρξαν χειρότερων προθέσεων βιντεοταινίες με καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό εδώ το sequel που έβαλε ακόμα ένα λιθαράκι στην απαξίωση των κόμικ στον κινηματογράφο. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες και τις σειρές που βασίζονται σε κόμικ, θα βρείτε το αρχείο κειμένων του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)