Ο κόσμος τρελλάθηκε!... (1967) (Α/Μ)

(φωτογραφία από το Ελληνικό Λογοτεχνικό & Ιστορικό Αρχείο)

Κωμωδία της εταιρείας Αφοι Ρουσσόπουλοι, σε σκηνοθεσία Ερρίκου Θαλασσινού, με τους Ντίνο Ηλιόπουλο, Λίλιαν Μηνιάτη, Αλέκο Τζανετάκο, Κώστα Ρηγόπουλο, Σωτήρη Μουστάκα, Γιώργο Μιχαλακόπουλο, Απόστολο Σουγκλάκο, Μπάμπη Ανθόπουλο, Τάκη Μηλιάδη, Μαρία Μπονέλλου.

Η Καίτη είναι μια όμορφη κοπέλα που εργάζεται σε έναν φημισμένο οίκο μόδας. Αρραβωνιασμένη με τον Λυκούργο, έναν δικηγόρο που ξενοκοιτάζει διαρκώς άλλες γυναίκες, αποφασίζει να τον πληρώσει με το ίδιο νόμισμα και έτσι φλερτάρει ταυτόχρονα με πέντε άντρες: τον συνεταίρο του αφεντικού της, τον λογιστή τους, ένα γείτονά της, τον ξάδελφο του αρραβωνιαστικού της και τον διευθυντή μιας σχολής παλαιστών. Η κατάσταση βέβαια ξεφεύγει εκτός ελέγχου κι όταν η Καίτη οφείλει να ανακοινώσει σε έναν από τους πέντε υποψήφιους μνηστήρες την απόφασή της, το σκάει με μια φίλη της στη Θεσσαλονίκη, αφήνοντας τον Λυκούργο να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Η ταινία διαφημίστηκε πως έφερνε μαζί οκτώ υπερ-κωμικούς, κάτι που δεν ήταν ψέμα, αφού όντως το καστ είναι κάτι παραπάνω από πλούσιο. Για να τους αξιοποιήσεις όμως και τους 8, πρέπει να έχεις και ένα καλό σενάριο, και εδώ είναι που η ταινία τα χαλάει. Η κεντρική ιδέα είναι όντως καλή, απλά αποδίδεται με τη συνήθη ευκολία, όλες τις υπερβολές που περιμένετε και μια προχειρότητα στην παραγωγή, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι κατώτερο των περιστάσεων. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)