Μείνε κοντά μου, αγαπημένε (1968) (Α/Μ)


Μουσική δραματική ταινία του Νίκου Αβραμέα, με τους Τόλη Βοσκόπουλο, Άννα Ιασωνίδου, Λαυρέντη Διανέλλο, Δέσποινα Νικολαΐδου, Βασίλη Καΐλα, Σάκη Παπανικολάου.

Ένας νεαρός μουσικός μαθαίνει απρόσμενα από την ετοιμοθάνατη μητέρα του πως είναι υιοθετημένος. Συντετριμμένος τόσο από τον χαμό της όσο και από την αποκάλυψη αυτή, ο Αλέξης προσπαθεί να ξαναβάλει τη ζωή του σε μια τάξη, παίζοντας μπουζούκι σε μικρά κέντρα και έχοντας πάντα στο πλευρό του την Άννα, τη γειτόνισσα με την οποία ανέκαθεν αγαπιόνταν. Όλα όμως αλλάζουν εντελώς ξαφνικά όταν μια διάσημη τραγουδίστρια, γοητευμένη από τον Αλέξη, τον κάνει αστέρι πρώτου μεγέθους, βάζοντας ταυτόχρονα λόγια για την Άννα ώστε να τους χωρίσει.

Ακόμα μία ταινία του Τόλη Βοσκόπουλου στο γνωστό τρίπτυχο φτώχεια-έρωτας-μπουζούκι, με υπόθεση τραβηγμένη από τα μαλλιά και ανατροπές που παρ' ότι δραματικές στην ουσία προκαλούν το γέλιο. Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει σημασία όμως, αφού η ταινία γυρίστηκε για συνοικιακές αίθουσες και κινηματογράφους στην επαρχία όπου οι θεατές πήγαιναν να ακούσουν τον αγαπημένο τους Τόλη Βοσκόπουλο να λέει το ένα τραγούδι μετά το άλλο και στο ενδιάμεσο να τραβά της ψυχής του τον τάραχο από τα εμπόδια που του βάζει η ζωή αλλά και οι άνθρωπο που τον επιβουλεύονταν. Εδώ, ας πούμε, ο ήρωας που υποδύεται πάσχει από μια ξαφνική παράλυση του αριστερού του χεριού που τον εμποδίζει να παίζει μπουζούκι, γεγονός που τον καταρρακώνει. Η δε σκηνή όπου τραγουδά στη γιορτή της κλινικής που νοσηλεύεται με τη ρόμπα και τις πυτζάμες αγγίζει τα όρια του cult.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Disorder (2024)

Αρραβωνιάσματα (1950) (Α/Μ)

O τελευταίος πειρασμός (1964) (Α/Μ)

Les amours d'Anaïs (2021)

Η αριστοκράτισσα και ο αλήτης (1970) (Α/Μ)