Children of the corn (1984)


Ελληνικός τίτλος: Ο δολοφόνος με το δρεπάνι

Ταινία τρόμου της New World σε σκηνοθεσία Φριτζ Κιρς, με τους Πήτερ Χόρτον, Λίντα Χάμιλτον, Τζων Φράνκλιν, Κόρτνεϋ Γκέινς.

Καθ' οδόν για τη νέα τους ζωή σε μια νέα πόλη, ο νεοδιορισθείς γιατρός Μπαρτ και η γυναίκα του η Βίκυ χτυπούν με το αυτοκίνητό τους ένα μικρό παιδί και το σκοτώνουν. Όταν όμως συνειδητοποιούν πως το παιδί ηταν ήδη νεκρό και πως κάποιος το είχε τοποθετήσει στη μέση του δρόμου, αναζητούν απαντήσεις σε μια μικρή επαρχιακή πολη στη μέση του πουθενά, πλάι στα καλαμποκοχώραφα, όπου μια θρησκευτική σέκτα μικρών παιδιών ζουν ολομόναχα, έχοντας ήδη δολοφονήσει όλους τους ενήλικες. 

Ακόμη ένα διήγημα του Στήβεν Κινγκ μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά πως όσο καλές κι αν είναι οι ιστορίες του στο χαρτί, στο σινεμά υποφέρουν. Κάτω του μετρίου ταινία, με ανακολουθίες, ερμηνείες (ειδικά από τον μικρό Ισαάκ) στα όρια του αστείου και εφφέ που ακόμα και τότε έδειχναν φτηνά, ο "Δολοφόνος με το δρεπάνι" (τραγικός ο ελληνικός τίτλος, αλλά κάπου πήγαν να τον παντρέψουν με τον άλλον με το Τσεκούρι) είναι ένα τρόμου της σειράς από αυτά που κατέκλυζαν τις αίθουσες και αργότερα τα ράφια των βίντεο κλαμπ. Όμως, μέσα σε όλη αυτήν την υπερβολή, το σενάριο που σέρνεται να καλύψει τα 90 λεπτά και την αμηχανία των πάντων να διαχειριστούν το υλικό τους, υπάρχει ένα κάτι που σε δεσμεύει και κατά βάθος σε τρομάζει. Η αρχική σκηνή ας πούμε με τη μαζική δολοφονία μέσα στο καφέ είναι σοκαριστική, καθώς η ιδέα μιας σέκτας ανηλίκων που υπακούει τυφλά ένα μικρό αγόρι που πρεσβεύει ότι εκπροσωπεί "Αυτόν Που Κινείται Πίσω από τα Καλαμπόκια" είναι βαθύτατα ενοχλητική και τελικά σου αποσπά το ενδιαφέρον, ακόμα κι αν το πριτύλιγμα είναι κακό. Να λοιπόν που κάποιες φορές η ιδέα είναι μεγαλύτερη από την υλοποίησή της αφού τελικά είναι αυτή που μένει και κλέβει τις εντυπώσεις, Ενδεχομένως έτσι και μόνο έτσι να δικαιολογούναι από τη μία το πιστό cult following του φιλμ καθώς και οι αναρίθμητες συνέχειες που γυρίστηκαν. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις σειρών και κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τα θρίλερ και το μυστήριο, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)