A Brush with Christmas (2022)


Ελληνικός τίτλος: Μια Πινελιά Χριστουγέννων

Χριστουγεννιάτικη αισθηματική τηλεταινία σε σκηνοθεσία Ρόμπιν Νταν, με τους Τζίλιαν Μάρρεϋ, Τζόζεφ Καννάτα, Τζαν Σκην, Φάρρα Αβίβα, Πωλ Εσιέμπρε, Μάικλ Στρίκλαντ.

Η Σάρλοτ έχει αναλάβει ως σεφ το οικογενειακό εστιατόριο μετά τον θάνατο του πατέρα της, προσπαθώντας να βρει χρόνο και για το μεγάλο της πάθος, τη ζωγραφική. Όσο πλησιάζει η μεγάλη χριστουγεννιάτικη έκθεση στη μικρή τους πόλη, η πίεση στο εστιατόριο (και της μητέρας της που αγχώνεται για το επαγγελματικό τους μέλλον) της αφαιρεί κάθε δυνατότητα να ασχοληθεί με τον πίνακα που έχει σκοπό να υποβάλλει, με αποτέλεσμα να πείσει τον εαυτό της πως η ζωγραφική δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα χόμπι το οποίο πρέπει να εγκαταλείψει. Και κάπως έτσι, πετάει τον μισοτελειωμένο πίνακα στα σκουπίδια. Την ίδια στιγμή, καταφθάνει στην πόλη ένας διάσημος αρχιτέκτονας επαγγελματικών χώρων που κι αυτός με τη σειρά του έχει κουραστεί από τον αμιγώς τεχνοκρατικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την τέχνη του. Κι είναι αυτός ο μισοτελειωμένος πίνακας της Σάρλοτ που βρίσκεται από σύμπτωση στα χέρια του που του ξυπνά την ανάγκη να σχεδιάσει και πάλι με το χέρι και όχι με βάση τα δεδομένα ενός υπολογιστή.

Είναι η χριστουγεννιάτικη τηλεταινία που ξέρουμε να αγαπάμε, γεμάτη από ευτυχείς συμπτώσεις και κλισέ και με δύο όμορφους πρωταγωνιστές στους οποίους αξίζει όλη η ευτυχία που ζουν στο φινάλε (σιγά το spoiler). Εκεί που το χάνει είναι στους ξύλινους -ακόμα και υπό τις συμβάσεις του είδους- διαλόγους που στερούνται συναισθήματος, λες και είναι γραμμένοι από πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης. Λίγο περισσότερο χιούμορ θα βοηθούσε στη γοητεία του συνόλου, όμως έτσι κι αλλιώς την παρακολουθείς ανέμελα.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)