De Familie Claus 3 (2022)


Ελληνικός τίτλος: Η οικογένεια Κλάους 3

Χριστουγεννιάτικη φαντασία των Netflix/Dingie, σε σκηνοθεσία Ρούμπεν Βάντερμπόρε, με τους Γιαν Ντεκλαίρ, Μο Μπάκερ, Άμπερ Μεντεπένινγκεν, Στεφάαν Ντέγκαντ, Εύα βαν ντερ Γκουχτ, Μπράχα βαν Ντέσμπουργκ, Σελέστ Κορνέλις.

Αυτή τη χρονιά, οι Κλάους αποφασίζουν να περάσουν οικογενειακώς τα Χριστούγεννα σε ένα χιονοδρομικό κέντρο στην Αυστρία. Ωραία η ιδέα, ωραίο και το ταξίδι, όχι όμως χωρίς προβλήματα για τον παππού (που όλοι γνωρίζουμε πως είναι ο Άι Βασίλης) και τον εγγονό του τον Γιουλς που πρέπει να βρουν τρόπο να "εξαφανισθούν" από τους υπόλοιπους ώστε να μπορέσουν να πάνε μέχρι τον Βόρειο Πόλο και από εκεί να μοιράσουν τα δώρα των παιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο. Μόνο που τα σχέδιά τους τα ακούει η αδελφή του Γιουλς, η Νουρ, που αποφασίζει να συμμετάσχει και η ίδια, όχι και τόσο επιτυχημένα.

Η οικογένεια Κλάους επιστρέφει για τρίτη χρονιά, γεγονός που επιβεβαιώνει τη δημοφιλία τους στη χώρα παραγωγής τους αλλά και στο Netflix, του οποίου αποτελεί σταθερή γιορτινή παράδοση. Δυστυχώς όμως, όπως λέει και το ρητό, κάθε πέρσι και καλύτερα. Μετά την ούτως ή άλλως αδύναμη δεύτερη συνέχεια, τούτο εδώ το τρίτο μέρος έρχεται να επιβεβαιώσει πως η έμπνευση έχει μάλλον στερέψει και έχει δώσει τη θέση της σε τετριμμένα παιδιάστικα ευρήματα και μια αφέλεια που δεν δικαιολογείται από τη γιορτινή διάθεση των ημερών. Σαφέστατα πιο παιδική από όλες, μπορεί να κάνει γκελ σε θεατές μικρότερων ηλικιών αλλά η μαγεία και το παραμύθι του αρχικού φιλμ έχουν πλέον χαθεί.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)