The Grinch (2018) (3D) (IMAX)


Ελληνικός τίτλος: Ο Γκριντς

Χριστουγεννιάτικη ταινία κινουμένων σχεδίων των Universal/Illumination σε σκηνοθεσία Γιάροου Τσένεϋ και Σκοτ Μόζιερ, με τις φωνές των Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Κάμερον Σήλυ, Ρασίντα Τζόουνς, Φάρελ Γουίλλιαμς, Άντζελα Λάνσμπουρυ.

Στη χώρα των καλοκάγαθων Χου πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και όλοι είναι έτοιμοι να τα γιορτάσουν με χαρά, ενθουσιασμό, δώρα και αγάπη. Όμως, στην κορυφή του βουνού πάνω από την ολοστόλιστη χώρα, υπάρχει κάποιος που ουδόλως αδημονεί για γιορτές και ευτυχία. Ο καταπράσινος και χνουδωτός Γκριντς που δεν αγαπήθηκε ποτέ, έχει μια καρδιά μαραζωμένη και μικρούλα και είναι ανίκανος να χαρεί ή να αγαπήσει. Μην αντέχοντας λοιπόν όλη αυτή την έκρηξη από φώτα και ευθυμία, αποφασίζει να κλέψει τα Χριστούγεννα για να ευχαριστηθεί κι αυτός μια φορά από τη δυστυχία των άλλων.

Δεκαοχτώ χρόνια μετά τον κλασικό (και ενδεχομένως cult) "Κατεργάρη των Χριστουγέννων", η Universal επιστρέφει στο σύμπαν του Δρ. Σους και του Γκριντς με αυτήν εδώ την απολαυστική εκδοχή σε κινούμενα σχέδια της αγαπημένης ιστορίας και μάλιστα με την υπογραφή της Illumination (και των Minions). Σαφώς με περισσότερη παιδική διάθεση και προσανατολισμό, η νέα αυτή κινηματογραφική διατύπωση σέβεται την ιστορία και τον εκκεντρικό της ήρωα, προσθέτοντας όλα τα αναγκαία κλισέ και φυσικά ζωάκια, όπως ας πούμε τον αξιαγάπητο σκυλάκο του Γκριντς και έναν ολίγον στρουμπουλό τάρανδο. Καλοδεχούμενη επίσης και η καρτουνίστικη slapstick σκηνοθετική αντίληψη που όμως εξισορροπείται από την παραμυθένια αφέλεια και τη μεγαλόκαρδη καλοσύνη των Χου και της ταινίας γενικότερα. Εξαιρετικό το σκίτσο και η φωτογραφία κάνουν την οθόνη να λάμπει μαγικά την ίδια στιγμή που μεγάλο ερμηνευτικό ενδιαφέρον προσδίδει ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, ο οποίος δανείζει τη φωνή του στον Γκριντς, μίλια μακριά από τον ρόλο που ακολούθησε ο Τζιμ Κάρρεϋ, έτσι όπως χρωματίζει την τρέλα και τη μικροψυχία του με συναίσθημα και πληγωμένη ψυχούλα. Σκέτη απόλαυση. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)