Christmas Is Canceled (2021)


Χριστουγεννιάτικη κομεντί της Lionsgate σε σκηνοθεσία Πραρτχάνα Μόχαν, με τους Χέυλι Οράντια, Ντέρμοτ Μαλρόνυ, Τζάνελ Πάρις, Μάικλ Νάιζου, Έμιλυ Μόνταφ.

Τα Χριστούγεννα που περιμένει να περάσει με τον πατέρα της, καταστρέφονται σε μία μόνο στιγμή, όταν η Έμμα συνειδητοποιεί πως εκείνος όχι μόνο έχει νέο δεσμό μόλις δυο χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας της, αλλά και πως ο μεγάλος του έρωτας είναι η Μπράντυ, η συμμαθήτρια που αγαπούσε να μισεί στο σχολείο. Έξαλλη με τη νέα κατάσταση, η Έμμα ορκίζεται να τους χωρίσει πριν από τα Χριστούγεννα, καταστρώνοντας το ένα καταστροφικό σχέδιο μετά το άλλο.

Γιατί να πειράξεις κάτι όταν δεν χρειάζεται; Στην περίπτωσή μας έχεις στα χέρια σου ένα σενάριο μια χαρά για γλυκανάλατα αγαπημένη χριστουγεννιάτικη τηλεταινία και αποφασίζεις για λόγους άγνωστους στο σύμπαν να το "ενηλικιώσεις" για να παιχτεί στο σινεμά. Οπότε, προσθέτεις σκηνές σεξ (τρομάρα τους), βάζεις ακατάλληλες λέξεις στους διαλόγους (όπως π.χ. "αιδοίο"), το γυρίζεις με κάδρο scope και εν τέλει φτιάχνεις το πιο αμήχανο πράγμα που θα μπορούσες ποτέ. Και κάπως έτσι, μια ταινιούλα που θα ταίριαζε μια χαρά στη συχνότητα του Hallmark μετατρέπεται σε κάτω του μετρίου κινηματογράφο, ούτε αρκούντως ευφυής και πικάντικη αλλά και πλήρως απογυμνωμένη από τη χαριτωμένη αφέλεια των τηλεοπτικών αδελφών της. Αμήχανοι οι ρόλοι, αφελή όσα σκαρφίζεται η κόρη που θέλει να διαλύσει τον δεσμό του μπαμπά της και παντελώς αχρείαστο το "ακατάλληλο" χιούμορ ξενίζουν διαρκώς έτσι όπως κοντράρονται με την τηλεοπτική τους καταγωγή. Προς τιμήν της βέβαια, η ταινία βρίσκει κάπως τα πατήματά της από τη μέση και μετά και εν τέλει διασώζεται από την καταστροφή. Απολαυστική η Έμιλυ Μόνταφ στον ρόλο της λεσβίας φίλης της Έμμα, λαμπερά γοητευτικός ο Μάικλ Νάιζου, αλλά χωρίς ρόλο. Η ταινία είχε αρχικά τον τίτλο "The fight before Christmas" αλλά στο μεταξύ τούς προέκυψε το ντοκυμανταίρ της Apple TV και αναγκάστηκαν να τον αλλάξουν.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)