Our Italian Christmas Memories (2022)


Χριστουγεννιάτικη οικογενειακή τηλεταινία της MarVista σε σκηνοθεσία Κάθριν Σάιραν, με τους Μπω Μπρίτζες, Σάρα Πάουερ, Τζέσσε Ίρβινγκ, Μοργκάνα Γουάιλυ, Γκουέντα Λορενζέτι, Μάρκιαν Τάρασιουκ.

Η Άννα Κολούτσια, καθηγήτρια Κοινωνιολογίας που μετακινείται διαρκώς για επαγγελματικούς λόγους, επιστρέφει στο πατρικό της για τα Χριστούγεννα. Αν και δεν το περίμενε, η σχέση της με τη μικρότερη αδελφή της βγάζει μια κρυμμένη ένταση, καθώς εκείνη νιώθει πως ανέλαβε όλες τις υποχρεώσεις της οικογένειας, όσο η Άννα δούλευε διαρκώς μακριά από την πόλη τους. Με τη μητέρα τους να λείπει λίγες ημέρες πριν από τις γιορτές σε μια κρουαζιέρα-δώρο των παιδιών της, η Άννα αναλαμβάνει να φροντίσει τον πατέρα της, ο οποίος βρίσκεται ήδη σε πρώιμο στάδιο Αλτσχάιμερ, αλλά και να σταθεί στο πλευρό του αδελφού της, που νιώθει μεγάλη ανασφάλεια στη νέα του δουλειά. Ελαφρώς αμήχανη αλλά γεμάτη αγάπη για τη θερμόαιμη ιταλική της οικογένεια, βάζει στόχο να βρει τη χαμένη συνταγή της γιαγιάς για μια σάλτσα που σε όλους θυμίζει μόνο ευτυχισμένες και ανέμελες στιγμές.

Ανθρώπινη και συγκινητική (αλλά όχι μελούρα) ταινία για μια οικογένεια κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων, η οποία παρά τις συμβάσεις και τους περιορισμούς της τηλεοπτικής καταγωγής της κατορθώνει να αφηγηθεί ολοκληρωμένα την (απλοϊκή κατά βάθος) ιστορία της. Όσο την παρακολουθείς δε, αντιλαμβάνεσαι πως η κεντρική της ιδέα θα μπορούσε να αποτελέσει τον κορμό για μια εξίσου ενδιαφέρουσα κινηματογραφική παραγωγή, έτσι όπως ασχολείται με τη δυναμική των μελών μιας οικογένειας που έμεινε πίσω και της μεγάλης αδελφής που έφυγε μακριά, περιμένοντας πως θα τα έβρισκε όλα ίδια όποτε κι αν επέστρεφε. Μεγάλο ατού ο Μπω Μπρίτζες έτσι καθώς με την παρουσία και την ερμηνεία του προσδίδει ειδικό βάρος και ουσία στον ρόλο του, γύρω από τον οποίο περιστρέφονται όλα. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)