A Merry Christmas Wish (2022)


Ελληνικός τίτλος: Μια χριστουγεννιάτικη ευχή

Χριστουγεννιάτικη αισθηματική τηλεταινία σε σκηνοθεσία Μπράντλεϋ Γουώλς, με τους Τζιλ Βάγκνερ, Κάμερον Μάθισον, Νηλ Γουάιτλυ, Ντιάννα Τζάρβις, Μόργκαν Ντέηβιντ Τζόουνς. 

H Τζέηνι, επιτυχημένο στέλεχος marketing στη Νέα Υόρκη, μαθαίνει τα νέα του θανάτου του αγαπημένου της θείου και αναγκάζεται να ταξιδέψει μέσα στις γιορτές στο πατρικό της στο Γούντλαντ Φωλς για να τακτοποιήσει τα διαδικαστικά. Εκεί είναι που μαθαίνει από τον δικηγόρο της πως ο αδελφός του παππού της τής έχει αφήσει τη φάρμα του μαζί με την παράκλησή του να βοηθήσει -εάν το θέλει και η ίδια- στη διοργάνωση του χριστουγεννιάτικου φεστιβάλ που αποτελεί θεσμό για τους κατοίκους της πόλης. Κι εκεί που η Τζέηνι είχε σκοπό να θέσει μπροστά τις διαδικασίες πώλησης και να φύγει για διακοπές στο Λος Άντζελες μαζί με τον αρραβωνιαστικό της, εν τέλει γνωρίζει ξανά όλα όσα άφησε πίσω της ενώ συναντά και τον παιδικό της φίλο και επιστάτη της φάρμας, τον Ντύλαν.

Εδώ είμαστε. Σταθερές αξίες, επαναλαμβανόμενα αλλά αγαπημένα μοτίβα και προδιαγεγραμμένο happy end, σε μια τηλεταινία με έμπειρους ηθοποιούς του είδους, γυρισμένη με τις καλύτερες προθέσεις. Ενδεχομένως λίγο περισσότερο χιούμορ να βοηθούσε ως προς τη γλυκανάλατη καλοσύνη των πάντων, όμως και πάλι τίποτα δεν απογοητεύει, με το σενάριο να ακολουθεί ευλαβικά και αποτελεσματικά την πεπατημένη. Τρυφερό φιλμάκι, αισιόδοξο και χαμογελαστό, επιβεβαιώνει τη σιγουριά μας μας πως με τους ρυθμούς αυτούς δεν θα μείνει άνθρωπος στις μεγαλουπόλεις και στις μεγάλες εταιρείες, αφού όλοι επιστρέφουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, όπου και γνωρίζουν τον μεγάλο έρωτα και την πραγματική επαγγελματική ευτυχία. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)