Så var det jul igjen (2023)


Ελληνικός τίτλος: Χριστούγεννα ως συνήθως

Χριστουγεννιάτικη κομεντί των Netflix/Motion Blur σε σκηνοθεσία Πέτερ Χόλμσεν, με τους Ίντα Ούρσιν-Χολμ, Κανάν Τζιλ, Μάριτ Αντρεάσεν, Μαντς Σγιόκαρντ Πέτερσεν, Έρικ Φόλεσταντ, Βέσλεμόυ Μόρκριντ.

H Tέα ζει στο εξωτερικό όπου και εργάζεται, μαζί με το αγόρι της τον Τζασάν. Λίγο προτού εκείνη φύγει για τη Νορβηγία όπου θα περάσει τα Χριστούγεννα με τη μητέρα της, τον αδελφό της και τη γυναίκα του, ο Τζασάν τής κάνει πρόταση γάμου. Σοκαρισμένη και συγκινημένη η Τέα, όχι μόνο δέχεται αλλά τον προσκαλεί να ταξιδέψει μαζί της στη μικρή επαρχιακή πόλη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε για να γνωρίσει την οικογένειά της. Υπάρχει όμως ένα μικρό πρόβλημα: η Τέα δεν έχει πει ποτέ στους δικούς της πως το αγόρι της είναι Ινδός.

Χαριτωμένη, αρκούντως πολιτικά ορθή αλλά αστεία και συγκινητική μαζί, η νέα αυτή παραγωγή του Netflix από τη Νορβηγία αποτελεί μια χαριτωμένη ματιά στις αντιθέσεις δύο πολιτισμών και στον φόβο που όλοι κρύβουμε μέσα μας για το άγνωστο. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μάλιστα να παρακολουθείς κάτι τέτοιο από μια χώρα της Σκανδιναβίας, κόντρα στην εντύπωση που οι περισσότεροι έχουμε για τις ανοιχτόμυαλες αντιλήψεις που θεωρητικά κυριαρχούν εκεί. Έχει χιούμορ, αποφεύγει τις χοντράδες, είναι καλοπαιγμένη και κάμποσο ρεαλιστική, αφού όλα όσα συμβαίνουν στα απανωτά γιορτινά έθιμα της οικογένειας της Τέα μοιάζουν πολύ με όσα θα μπορούσαν να συμβούν και στα καθ' ημάς σε μια αντίστοιχη περίπτωση. Πολύ καλός ο Κανάν Τζιλ στον ρόλο του ξενόφερτου γαμπρού, πολύ αστείες κάποιες σκηνές, τρυφερό το φινάλε.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)